200 ТИР-а блокирани на Дунав мост

09 април 2013 в 08:22 1572 2

Дунав мост пропадна. Снимка: БГНЕС
Дунав мост пропадна. Снимка: БГНЕС

Вече трето денонощие километрична опашка от ТИР-ове чака да премине от Свищов в Румъния. Опашката от товарни камиони от българска страна вече наброява 200 ТИР-а, съобщи БНТ.

Транспортирането на камионите през граница става с ферибот. От днес се очаква още един ферибот да се включи в превоза до северната ни съседка. Двата ферибота могат да поемат по 9 ТИР-а на един курс.

Шофьорите на тежкотоварни камиони прекараха нощта на пътя без храна, чакайки ферибота да тръгне тази сутрин отново в 7.00 часа. Те са притеснени, че продуктите ще се развалят, ако престоят още една нощ на пристанището.

Заради зейнала дупка на моста  движението за камиони над 10 тона е забранено. Останалите автомобили могат да преминават по моста, чийто ремонт ще отнеме месец. 

В събота обаче се очаква пропускането на камиони над 10 тона да бъде възстановено, съобщи агенция "Фокус".

Днес комисия от експерти към АПИ и Областното пътно управление в Русе ще направи оглед на засегнатия участък, за да прецени какви точно са пораженията и какъв ще е ремонтът. Пораженията са предимно върху бетона, но не и по металната конструкция и арматурата на моста. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews