Дупката на Дунав мост се разширява, 4 км коли чакат пускането му

08 април 2013 в 12:15 3914 2

Дунав мост пропадна. Снимка: БГНЕС
Дунав мост пропадна. Снимка: БГНЕС

Дупката на Дунав мост се разширява. Повредата е голяма, положението е много сериозно, заяви председателят на Съюза на товарните превозвачи Валентин Боянов, който отиде на място, за да провери лично какво е състоянието на съоръжението.

То бе спряно днес по обяд за оглед.

"Вследствие на движението и вибрациите, дупката на Дунав мост е започнала да се разширява и да навлиза дори в платното, което е свободно в посока Румъния", разказа Боянов, цитиран от "Фокус".

Между 14 и 16 часа днес ще има оглед на експерти, които ще преценят дали мостът да бъде спрян изцяло за движение.

"Като гледам как са нещата, и дори като неспециалист виждам, че повредата е голяма. Дунав мост е затворен за товарни автомобили и опашката е от 4 километра. Започнали са да пренасочват товарните автомобили в района на Бяла към ферибота в Свищов. Могат да ги насочват или към Кардам, или към Видин, Оряхово, Свищов. За момента, докато не мине експертната комисия да каже дали може да се използва мостът, никой не може да даде информация какво е състоянието и кога ще бъде отстранена повредата", обясни Боянов.

Положението е много сериозно, ако мостът бъде затворен за движение изцяло, това ще се отрази много тежко на българските превозвачи. „Транспорт, който трябва да се осъществи от Русе за Букурещ, трябва да мине или през ферибота в Свищов, който е по-скъп от моста, или през Констанца, а това са близо 400 километра обиколка. Цените към търговците също ще се променят. Нещата са много сложни”, каза още Валентин Бянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!