Майк Адамс: 6 факта, които не ви казват за изгубения полет МН370

OFFNews 11 март 2014 в 14:40 65451 34

Майк Адамс
Майк Адамс

Текстът е публикуван в Naturalnews.com от Майк Адамс*

Няколко факта около полет МН370 на малайзийските авиолинии, който в петък просто се изпари над Тайландския залив с 239 души на борда, повдигат ключови въпроси и не се коментират от властите и повечето медии.

"Уолстрийт джърнал" цитира специалиста по въздушна сигурност Пол Хейс, според когото и досега инцидентът изглежда "необясним".

Тук съм събрал няколко факта, които би трябвало да повдигнат сериозни въпроси у всекиго, който следи развитието на ситуацията с изчезналия Боинг.

Факт 1: Всички машини Боинг 777 имат черни кутии, които могат да оцелеят след всякаква експлозия на борда.

Нито една експлозия в самолета не може да унищожи записващите устройства в черните кутии. Те са бомбоустойчиви и съдържат цифрови записи на разговорите в пилотската кабина и детайли за полета управлението му.

Факт 2: Всички черни кутии излъчват сигнали поне 30 дни след потъване в океана.

И въпреки това черната кутия от този инцидент все още не е засечена. Ето защо разследващите изпитват такива трудности да я открият. Обичайно всичко, което е нужно, за да бъде локализирана тя, е приемниците да бъдат настроени на нейния сигнал. Но в случая с изчезналия самолет отсъствието на сигнал от черната кутия означава, че самата тя, която е проектирана да оцелява при мощни експлозии, трябва или да се е изпарила, или да е дала дефект и да не е сработила, или да е била унищожена от някаква сила, надминаваща най-големите страхове на авиоинженерите.

Факт 3: Много от частите на самолетите са изработени от материали, които не потъват във вода.

При авиокатастрофи над океана в миналото отломки от самолетите са били откривани да плуват по повърхността. Това е така, понеже - както вероятно си спомняте от често пренебрегваните от пасажерите инструкции за безопасност - "Вашата седалка може да се използва като спасително средство във водата".

Да, седалките не потъват. Както и много от неметалните части на самолетите. Ако полет 370 е бил свален от някаква експлозия, би трябвало големи отломки да плават на повърхността на океана и не би било трудно те да бъдат забелязани. Фактът, че такива не са открити, само увеличава мистерията около изчезналата машина.

• Факт 4: Ако Полет 370 е бил свален от бойна ракета, тя би оставила ясна следа в радарите.

Появи се теория, че Боингът е бил свален от ракета, която е взривила машината, раздробявайки я до микроскопични парченца, затова не са намерени останки.

Проблемът с тази теория е, че не е известно да съществуват ракети земя-въздух или въздух-въздух с подобен капацитет. Всички познати ракетни снаряди оставят огромни отломки след поразяване на обекта. И снарядът, и отломките оставят значими следи в радарите, видими не само за техниката на военните, но и за гражданската авиация.

Факт 5: Местоположението на самолета преди изчезването не е загадка.

Авиодиспечерите знаят точно къде се е намирал той в момента, в който изчезва от радарите. Знаят координатите, височината, скоростта - три важни компонента, за да се прецени евентуалното местоположение на останките. Да не забравяме, че не говорим за лаици, а за експерти, които и преди са разследвали въздушни експлозии и знаят как се търсят останки след инцидент. Експертите са в състояние да направят достатъчно добре обосновани предположения за това къде да търсят машината. И въпреки това те са тотално объркани и нямат представа какво се е случило с полет 370.

Факт 6: Ако полет MH370 е бил отвлечен, радарите нямаше да го изгубят.

Отвличането на самолет не води до изчезването му от радара. Дори ако транспондерите бъдат деактивирани, наземните радари са в състояние да проследят местоположението чрез т.нар. радиолокационна станция (класическа наземна радарна система, която излъчва сигнал и следи отражение му). Затова теорията за отвличане не се връзва. Отвлечените самолети не се изпаряват.

Заключение: Полет 370 не се е взривил, а е изчезнал по начин, който засега не можем да си изясним.

Това изглежда е неизбежното заключение от фактите, които са ни известни досега. Явно самолетът не е бил отвлечен (освен ако не се появят данни от радарите) и не е имало експлозия във въздуха (освен ако не се появят останки, които досега не са били забелязани).

Засега най-вероятното обяснение според мен е, че до момента не са намерени останки, защото те са паднали в зона, останала извън претърсвания периметър. Но с всеки изминал ден дори това обяснение започва да олеква.

Плашещото е не, че ще бъдат намерени отломки от полета, а че няма. Ако не намерим части от самолета, значи на планетата ни има нова, мощна и мистериозна сила, която е в състояние да сваля самолети от небето, без да оставя следи.

Ако съществува оръжие с подобен капацитет, който й да го контролира, вече има силата да доминира над човечеството със страховита сила, каквато не можем дори да си представим. Тази мисъл е далеч по-плашеща от представата за самолет, паднал заради фатална повреда.

*Авторът е редактор и основател на новинарския сайт Naturalnews.com и софтуерен инженер, създател на Arial Software (компания за електронни новинарски бюлетини).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!