Мистерията с изгубения самолет продължава вече 72 часа

ОFFNews 10 март 2014 в 15:31 4507 3

Мястото, където се губят следите на самолета
Мястото, където се губят следите на самолета

72 часа след като полет на малайзийските авиолинии мистериозно изчезна от радарите, въпросителните около съдбата му не намаляват.

Към този час властите в Малайзия нямат отговор на най-важните въпроси: каква е съдбата на общо 239-имата души на борда, къде е самолетът и каква е причината за изчезването му. Това стана ясно на брифинг, който координиращите акцията по издирването дадоха днес заради огромното очакване на отговори от страна на обществеността.

Властите помолиха медиите да спрат със спекулациите и непотвърдените версии за инцидента. Останки от самолета, извършващ полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин, не са били намирани. Акцията по издирването продължава в широк периметър по море и въздух.

Били са отхвърлени няколко сигнала, за които се предполагаше, че могат да дадат отговори за съдбата на самолета. Забелязан спасителен сал и петно от гориво са били проверени и се оказало, че нямат връзка с авариралата машина.

В операцията се включиха и екипи от Виетнам, които в неделя съобщиха, че са забелязали вътрешна врата от самолета и част от опашката. По-късно виетнамските власти отрекоха да са забелязали подобни обекти в свои води.

На борда на изчезналия Боинг 777-200 са пътували 153 китайски граждани, сред които едно дете, 38 малайзийци, 7 индонезийци, 6 австралийци, 5 индийци, 4-ма французи, 3-ма американци, от които едно дете, и др. Екипажът е от 12 души - всички малайзийци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!