Боян Чуков: Нови мрежи от джихадисти ще задействат в Европа, времето на единаците изтича

Скрипал не е отровен с невропаралитичен газ, твърди експертът

OFFNews 09 април 2018 в 09:23 7571 1

Снимка бТВ

Нови мрежи от джихадисти ще задействат скоро в Европа. Времето за акции на терористи единаци изтича. 

Това заяви експертът Боян Чуков по бТВ. По думите му самостоятелно действащите терористи в момента се прегрупират. Осем милиона са мюсюлманите във Франция - повече от тези в Ливан, даде пример Чуков, като уточни, че информацията е получил пр посещението си в най-модерния френски антирерористичен център. Френските експерти алармират, че започват да се връщат т. нар. джихадисти туристи от Сирия и да се организират в новите мрежи, обясни Чуков. 

По повод нападението в Мюнстер, за което местните власти казват, че е дело на психично болен германец, Чуков подчерта, че има данни, според които нападателят е кюрд. „Ако това се потвърди, ще бъде първият случай на кюрд, който участва в терористичен акт в Западна Европа”, коментира експертът. „Често пъти не се дава цялата информация, защото тя ще има много лошо влияние върху обществото”, каза още той. 

По случая с отровените Сергей и Юлия Скрипал Чуков изрази съмнение, че е използван нервнопаралитичен газ. „Не е необходимо да си супер експерт - те оживяват и двамата, нито санитарят, нито полицаят са засегнати… Това може да е всичко друго, но не и газ, смята Чуков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!