София ще гъмжи от полиция днес: 'сблъскват' се голям футболен мач и шествие за Украйна

OFFNews 24 август 2023 в 07:45 5413 2

Футболни фенове на Левски на националния стадион.

Снимка БТА/Христо Касабов

Футболни фенове на Левски на националния стадион.

Две големи събития ще се "сблъскат" в центъра на София днес, заради което в столичния център ще има осезаемо присъствие на полиция, а движението на автомобили в центъра в следобедните часове може да бъде затруднено.

Едното е футболният двубой от европейския футболен турнир "Лига на конференциите" между "Левски" и "Айнтрахт Франфурт", който ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" от 20 часа.

Левски стигна драматично до плейофите на Лигата на конференциите

Организаторите му са предприели мерки за недопускане на зрители с наложена забрана за посещения на спортни мероприятия, информира пресцентърът на МВР. Малолетни ще се допускат на стадиона само с пълнолетен и предварително попълнена декларация.

Феновете на "Левски" ще влизат през отворените входове на секторите А, Б, В и част от Г, а тези на "Айнтрахт Франкфурт" - през входовете 23 и 24 на сектор Г, както и вход 25 на сектор А. От Германия се очакват около 2500 фенове. Информацията за 5000 фенове не се потвърждава.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние и за внасяне на забранени предмети и вещи, каквито са огнестрелните оръжия, пиратките, ножовете, палките, боксовете, бутилките. Няма да може да се влезе с шишенце парфюм, нито с чадър, предупреждава полицията.

Ангажимент по охраната на спортната среща за домакинската агитка има частна охранителна фирма, а за гостуващата - СДВР, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18 часа - пишат от МВР.

Полицаи ще следят за опазването на обществения ред и недопускане на престъпления на територията на града преди, по време и след футболната среща.

"Полицейското присъствие ще бъде на цялата територия на София, още от малките квартали и с приближаване на центъра това присъствие ще стане доста по-значително и по-видимо за гражданите" - предупреди тази сутрин Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ в СДВР.

Второто събитие е отбелязването на Деня на независимостта на Украйна, във връзка с което е планирана благотворителна инициатива от 16 до 21 часа в Градската градина. Фасадата на Народния театър „Иван Вазов" ще бъде осветена в цветовете на националните флагове на Украйна и България, предстои и концерт. Планирано е шествие от района на градинката „Възраждане" по бул. „Ал. Стамболийски", площад „Св. Неделя", ул. „Съборна" до Градската градина от 19 до 20 часа. Преди, по време и след провеждане на посочените мероприятия полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления и нарушения на територията на града, информират от МВР.

От вътрешното министерство предупреждават, че поради събитията в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част. СДВР препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.

"Възможно е в следобедните часове на територията на София да се затрудни пътното движение, но ще направим всичко възможно то поетапто да бъде възстановявано. Трудно ми е да кажа в кой момент къде ще има по-засилено присъствие на футболни фенове, за да кажа дали ще бъде спряно пътното движение. Изключително динамичен фактор е и това в процеса на работата ще си покаже самò, гражданите ще го видят", обеща Георгиев.

Имайте предвид също, че от около 8 часа тази сутрин може би до приключване на футболната среща около Паметника на съветската армия ще има симпатизанти, които са против демонтажа и за опазване на паметника. От 18 ч има още едно събитие по същия повод в района на ПСА.

"Цяла нощ колегите работиха. Предприети са абсолютно всички действия е мерки от тяхна страна за недопускане на (нарушаване на) обществения ред. Към настоящия момент до мен не е достигнала информация, че има инциденти. Мисля, че сме се справили и не са допуснати такива през нощта", каза още Иван Георгиев.

В случай на необходимост към района ще бъдат насочени допълнителни полицейски сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

24.08 2023 в 15:09

Корумпираните полицаи ще пазят хората на БСП и на Късопишкин и ще бият другите. Нищо ново в Задунайская губерния.

1809

1

Sia

24.08 2023 в 12:10

Ясно, ще следят боят да е напълно ръкопашен
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика