Баща с 3,47 промила катастрофира с детето си на път за детската градина

OFFNews 15 май 2015 в 17:43 5753 2

Снимка bTV

Полицията в София залови пиян шофьор да кара детето си на детска градина, в кръвта на водача  дрегерът отчел 3,47 промила алкохол. Шофьорът е арестуван, а детето е откарано в "Пирогов" за преглед, където са констатирани леки наранявания.

Рано тази сутрин в столичния квартал "Левски Г" силно почерпеният водач ударил с автомобила друга кола на кръстовище. Началникът на КАТ Тенчо Тенев разказа, че шофьорът наистина е употребил доста голямо количество алкохол.

"Движейки се по пътното платно, на регулирано кръстовище със светофарна уредба блъска стоящият пред него автомобил в кръстовището. За щастие, детенцето, което е возил на задната седалка - на 6 годинки, се размина със съвсем леки натъртвания по брадичката.

Наш автопатрул спря водача и се оказа, че наистина е употребил алкохол. Отначало отказваше да бъде тестван за употреба на алкохол. После се съгласи. След тестването се оказа, че е употребил изключително голямо количество алкохол - 3,47 промила", заяви Тенев.

Той е задържан в V РПУ. Ще се води досъдебно производство и водачът ще бъде съден за това, че управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила съгласно закона.

Срещу шофьора е образувано досъдебно производство. Той ще бъде съден за това, че управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Бащата признал, че е изпил около половин литър ракия до сутринта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!