Танц, музика, филм и интерактивно изживяване в един спектакъл за дигиталната ера

ОFFNews 16 април 2018 в 17:29 1957 0

На 22 април от 19:30 часа, в театър "Азарян" зрителите ще могат да изживеят спектакъла „birds sing a pretty song” („Птици пеят красива песен”) - съвместна работа на хореографа Ребека Марголик и интерактивния артист и композитор Макс Беркович.

В проекта участват двама танцьори и трима музиканти. Чрез танц, музика на живо, интерактивно изживяване и филм, артистите пресъздават един свят на уединение, красота и хаос, където губим усещането за истинската си същност, докато търсим близост в ерата на дигиталния надзор.

Мултидисциплинарният спектакъл, проследява двама танцьори, борещи се да възстановят чувството си за реалност и близост, поставени в един социален свят с увеличаващ се надзор. Тримата музиканти играят ролята на наблюдавщи, като създават тунел и безконечна звукова среда, която влияе върху движенията на танцьорите.

Пърформансът безпроблемно смесва различни форми на изкуството в кохерентно и интуитивно преживяване.

„Птици пеят красива песен” в свързан, ангажиращ и провокиращ мисълта абстрактен коментар на съвременния свят и една дистопия.

В основата си спектакълът е създаден в рамките на едногодишното партньорство на артистите с Лаборатория за еврейска култура (LABA) на 14-та улица в Ню Йорк през 2016 г. В момента той прави своето международно турне и ще бъде представен в София, Йерусалим и Сан Диего.

Билети на касите на НДК и на ndk.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови