Исканията на протеста: Мнението на Христо Венев

Последна промяна на 28 февруари 2013 в 09:13 1564 4

Какво трябва да се промени след февруарските протести? Дискусия по този въпрос организира OFFNews. Предложенията ви очакваме на редакционната си поща offnews@offnews.bg Снимка: Михаил Георгиев, читател на OFFNews
Какво трябва да се промени след февруарските протести? Дискусия по този въпрос организира OFFNews. Предложенията ви очакваме на редакционната си поща offnews@offnews.bg Снимка: Михаил Георгиев, читател на OFFNews

OFFNews започна дискусия “Какви са исканията на протеста”. В нея ще търсим за мнение тези, които са ни известни като лидери на протестите, но дискусията е отворена и за всички, които имат своя визия за гражданското общество и участието му в процеса на вземане на решения. Ето мнението на Христо Венев.

На редакционната ни поща offnews@offnews.bg всеки може да изпрати предложенията си.

 

Поддържам с цялото си сърце и душа протестиращите срещу енергийните вампири. Независимо дали се занимават с електроснабдяване, с фосилни горива, с топлоснабдяване или водоснабдяване, те са вампири в буквалния и в преносния смисъл. За съжаление те са само едно малко подразделение от кликата на финансовите кръволоци.

Под формата на демагогски призиви за демокрация и законност, чрез така наречената „Приватизация на всяка цена”, хората не просто бяха ограбени, а направо изсмукани физически и духовно от финансовите вампири.

Корпоративните интереси на всякакви финансови изчадия бяха прокарани в страната ни.

Подлагаха ни на какви ли не финансови експерименти с основна цел - превръщането ни в безмозъчни скотове.  

Подложиха ни и на така наречената хиперинфлация и "естествено" никой не бе виновен за това.

Благодарение на финансовия гнет много от нашите уж свободни съграждани се чувстват в момента като крепостни селяни с феодали над главите си. 

Нещо повече. Изпратиха ни Българоубиеца Дянков. С цел да продължи и да осъществи до край завета на Ричард Ран. А именно да намали броя на населението ни. До минимум. Осъществи го с голям успех. Под формата на уж стабилна финансова макрорамка, целенасочено, напълно умишлено предприе и осъществи този геноцид чрез държавния апарат. Приятелите му американски и европейски финансови вампири даже го прехвалиха за това.   Геноцидът продължава и сега. В момента хората не просто не могат да вържат двата края, те нямат какво да ядат.

Това, което не успя, е да ни превърне в безгласни роби. Това вече няма как да мине,  няма да позволим. Този престъпен индивид трябва да бъде подведен под отговорност и час по-скоро да бъде съден. По възможност най-строго.

Финансистите като Българоубиеца Дянков всъщност са част от най-големия монопол. Те са и най-голямата и организирана мафия не само в страната ни, а и в света.

Банкерите, финансистите-спекуланти изтеглиха реалните пари от пазара и това доведе до фалит малките, а и по-големи производствени предприятия. Фалираха и работещите в сферата на услугите в реалния сектор. Естествено тази безчовечна политика ни докара до просяшка тояга. 

Единствените, които имат печалби в условията на криза, са частните и то чуждестранни банки. Точно те
организираха напълно съзнателно и поредната финансова криза. На наш гръб. Създали са цял един свят на финансово заробващи концепции и идеи. Благодарение на тези идеи, циклично, а в последните години вече и постоянно, сме във финансов колапс. 

Напълно "законно", с нелоялните си финансови практики спрямо народа, практикуват финансов геноцид. Послушните им кукли на конци като: политици, съдии, прокурори и целия репресивен апарат тероризират хората и осъществяват истински финансов фашизъм. Цялата им армия от счетоводители и държавни служители е създадена за подтискане и тероризиране на обикновените хора.

В съвременния свят на електрониката и интернета има нещо излишно.  Бих казал най-излишното нещо в реалната икономика. Абсолютно излишни са наслойките на обществото като банкери, финансисти, икономисти и всякакви спекуланти със своята безумна и безчовечна лихварщина и лакомия. Основното занимание на тези групировки в така наречените финансови институции и най-вече частни банки е да емитират безброй виртуални парични знаци. Тези измислени пари са без златно или каквото и да е материално покритие. Това е начина да властват над хората, които са принудени да им плащат фалшивите печалби. Отрудените хора са вкарани в капана на безумната им безчестна лакомия. Това е едно от най-големите престъпления в историята на човечеството, а безспорен факт е, че постоянно се прави. Дори нещо повече: внушават ни от самото раждане, че това е свещената крава на финансовото благополучие. Е да но тяхното благополучие, а не на обикновения честен човек.

Обръщам се към по-младите и все още необременени от прегрешения финансисти-икономисти с призив: Не
преминавайте към тъмната страна на финансовите-вампири и върколаци. Има достатъчно на брой ваши колеги, които са доказали, доказват на практика и сега, че може да живеем в нашето общество и без раковото му образование - лихварството.

Основната парадигма на нашето време всъщност са парите с прикаченото им от векове напълно ненужно качество за печалба и то на всяка цена. От средство за размяна паричните знаци се използват за лихварство с всички произтичащи от това последици. Според извратената логика на изчадията-спекуланти е напълно естествено да се смята, че многото пари могат и трябва да правят повече пари. Без да работят реално разбира се. Без да създават материални или духовни ценности.

Най-големия страх на тия бездуховни същества е да им отнемем лихвата-печалба. Това е най-големия им ужас. Защото това ще ги лиши от властта им. Защото това ще ни освободи от финансовия им гнет.

Предлагам в новата ни конституция във Великото народно събрание да се заложи изричен член забраняващ
лихварството и финансовото заробване от когото и да е, от която и да е финансова институция. Също така и да се забрани под най - строго наказание емитиране на пари или печалби, под каквато и да е форма, без съответното материално покритие. 

Този гордиев възел трябва да го пресечем.

Ясно и членоразделно трябва да се каже, че парите са само и единствено, средство за размяна.

Искаме да сменим политическата система, а е очевидно вече и за незрящите ни съграждани,  че тя е функция на финансовата. Първо трябва да премахнем условията в които те се възпроизвеждат.

Без стриктен контрол от страна на онеправданите в страната ни това няма как да се случи.

Дори само за това да се свика Велико народно събрание си заслужава усилието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.03 2013 в 15:15

Как така да нямаме силата? Имаме силата, още повече и правото.
Наистина страшно сме осакатени с лихварския начин на мислене.
Щампите за "нужната" лихва и това, че парите могат да правят пари ей така от нищото вече се счупиха.
Да ги обезмислим наистина е много трудно, но трябва го правим при всеки възможен случай и по всякакъв начин.
Съгласен съм, че много правителства ще дойдат и ще продължат финансовия фашизъм.
Значи ли това,че безропотно трябва да ги търпим.

01.03 2013 в 12:09

Гадно нещо си е правенето на пари от пари. Но нямаме силата и правото да го забраним. По-трудният начин, е да го обезсмислим. По-лесния да направим като Исландия - много голям им го...на всички дето разправяха, че "няма начин"...Ама не мисля, че ще стане което и да е от двете. Поне не преди да ни изберат ново правителство, то вероятно ще е същото като старото. Тогава предвиждам такъв живот....

01.03 2013 в 00:18

Властта винаги е била в ръцете на монопола на финансовите кръволоци. Дали са се назовавали комунисти, капиталисти, демократи или каквито и да си щат, няма значение. Всички сме под властта на банкерите-спекуланти. Ако искаме да се освободим от наглото им присъствие, трябва просто да ги загърбим с помощта на така наречените дигитални пари: бит-монети или други методи, има ги вече достатъчно. Нека да се опитаме да си представим един свят без лихви и начини ще намерим.

28.02 2013 в 11:55

За да може реално да се скъса със старата власт, според мен е задължително да се приеме закон за лустрацията. По-добре късно отколкото никога, комунистите нямат място в днешното управление. Отделно трябва да се намерят законови мерки срещу монополите, каквито и да са те.