Параолимпийка дефилира на модния подиум в Москва

OFFnews 29 октомври 2017 в 12:05 3268 0

Снимка Moscow Fashion Week 2017

Състезателката по плуване Олеся Владикина, която преди 9 години загуби ръката си в катастрофа, дебютира на модния подиум. Параолимпийската шампионка бе сред изненадите на Седмицата на модата в Москва.

На модното събитие Владикина представи колекцията пролет/лято 2018 на един от най-успешните казахстански дизайнери – Михаил Кравец.

Владикина губи ръката си в ужасна катастрофа в Тайланд през 2008 година. Месец след изписването й от болницата спортистката се връща в басейна, а само пет месеца по-късно, с помощта на треньора й, тя се състезава в параолимпйските игри в Пекин и печели първото място. През 2012 година на Олимпиатада в Лондон отново печели златен медал. Оттогава тя се превръща в символ за сила, красота и самоувереност.

„Когато останах без ръка бях ужасена. Трябваше да свикна с новото си отражение в огледалото. И досега в сънищата се виждам както преди, но не виня съдбата. Странно е да се оплаквам, защото останах жива”, разказва Владикина.

Колекцията на Кравец е вдъхновена от съвременната поетеса Карина Сарсенова. Дизайнерът представи нежни модели и заложи на розовото, дантелите, кадифето и коприната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови