Изследователи: Порното може да е вредно за мъжкото здраве

OFFNews 20 юли 2020 в 11:20 2000 1

Снимка Pixabay

Порното може да повлияе негативно на мъжкото здраве. Това е установила група учени от Дания и Белгия при изследване на 3267 мъже, пише в. "Дейли мейл".

Оказало се, че 35% от тях се възбуждат по-силно, когато гледат секс на екрана, отколкото когато го практикуват с партньор.

Според специалистите това може да провокира еректилна дисфункция.

"Съществува много тясна връзка между това колко време един мъж гледа порно и проблемите с ерекцията по време на секс с партньорката", отбелязва проф. Гюнтер Вин, автор на изследването.

Той обръща внимание на факта, че 65% от респондентите са се споделили, че истинският секс е по-интересен от гледането на подобно видео. Но 20% от участниците в проучването доверили, че им било необходимо все повече и повече хардкор порно, за да достигнат до силна възбуда.

"Ние сме уверени, че проблемите с ерекцията са пряко свързани с гледането на порно и с недостатъка от полова възбуда", пишат в заключението си специалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

20.07 2020 в 11:29

"Оказало се, че 35% от тях се възбуждат по-силно, когато гледат секс на екрана, отколкото когато го практикуват с партньор." До известна степен това може да е вярно, когато става въпрос за постоянен партньор - просто щото в един момент с партньора си вече сте пробвали почти всичко (поне от нормалните неща). Не мога да повярвам обаче, че секс на екрана може да е по-възбуждащ от практикуване на секс със скорошен партньор.