Никой от ВСС не признава за смс-а, само 10 членове ще вадят разпечатки

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2016 в 15:16 4698 19

Никой от ВСС не признава за смс-а, само 10 членове ще вадят разпечатки

Снимка БГНЕС, архив

Всички членове на ВСС са декларирали, че не са пращали SMS на премиера Бойко Борисов на заседанието в четвъртък, на което се обсъждаше случая "Яневагейт". По време на дебатите председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов показа съобщение, изпратено му от премиера, което гласеше: „Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме”. Това провокира Борисов да се появи на заседанието на ВСС, да заяви, че не оказва влияние върху съдебната система и за да обвини Панов в политическа атака. 

Заради скандала ВСС днес се събра на извънредно заседание. На него всички членове са декларирали, че не са пращали есемеса, но само десетина души от тях се съгласили да предоставят разпечатки от мобилния оператор за проведените от тях разговори и пратетени съобщения в четвъртък. 

Останалите им колеги счели за достатъчно само да декларират, че не са автори на съобщението.

Пред журналисти председателят на етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров каза, че няма да предостави разпечатка, защото не искал никой да му се бърка в личните контакти. Той отказа да назове имената на колегите си, които са дали съгласие да покажат с кого са си писали и разговаряли миналия четвъртък.

"Аз съгласие за разпечатка няма да дам, не защото се чувствам притеснен от нещо, казал съм на моите колеги с кого съм комуникирал от 9.30 до 12.30 часа в онзи ден. Който иска, да си прави разпечатка. Не може някой да ме задължи да си извадя. Това е решение на абсолютно всеки от членовете на съвета. Аз не отговарям за другите. Моето становище е, че ако тръгнем по тази плоскост, утре ще излезе някой и ще каже нещо и пак трябва да влизаме в обяснителен режим и да вадим разпечатки. Аз съм чист пред съвестта си", коментира той.

"За мен истината е, че работите са много по-дълбоки и целта е много по-различна. Има определени кръгове, които имат интерес от това. Тази календарна година ще стане ясно кои. Няма да казвам нищо, защото утре пак някой ще тръгне да ме съди. Аз съм гражданин, правя си изводи от действията на определени лица, политици, магистрати. Не съм политолог, предполагам си", заяви още Тодоров.

Преди заседанието на ВСС на подобно становище застана и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев. Според него съветът не трябва да се занимава с "подобни случаи. "Както видяхте това само отнема единствено от времето за ефективна работа на съвета", коментира той.

Според него това само ще блокира работата на ВСС. На въпрос дали във ВСС има някой, който докладва на премиера Бойко Борисов, Колев отговори с въпрос: "Колко от медиите имат докладчици по време на заседание?", съобщава БГНЕС.

„По никакъв начин не съм се обадил или изразил мнението си по ваш адрес. Ето, сега идвам, изслушаме не етична комисия, а целият ВСС. Има ли друго, по което да не съм ясен”, каза в четвъртък Борисов пред членовете на ВСС, част от които го посрещнаха на крака. 

В скандала с смс се включи и съветника на Борисов Яне Янев, който е близък с Димитър Узунов от ВСС. Янев заяви, че той е пратил смс-а на премиера, но отказа да назове името на човека, който му го е пратил. Борисов също отказа да посочи име, като каза единствено, че негов сътрудник му го пратил. И двете версии обаче не отговарят на въпроса защо текстът е написан от първо лице и говори за човек, който има право на глас във ВСС. Няма отговор и на въпрос защо Борисов реши да препрати съобщението на Лозан Панов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2016 в 15:14

Проблемът е, че някой докладва на ББ какво се случва. Същия тоя някой ще докладва и когато няма стенограми. Същия тоя някой ще се допитва до ББ още преди да предложи някакво решение във ВСС. Тук се губи вече независимостта на властите. Освен това проблемът е, че ББ се оказва доста прост и, опитвайки се да се наложи над Панов като му "показва кой е шефа", не усеща, че няма право да се меси в работата на ВСС и членовете там.

19.01 2016 в 08:55

Лично за мен стана ясно, че именно Ясен Тодоров е изпратил СМС-а на Борисов. Гледайте го как се обяснява пред Ани и Виктор - не искал да си покаже разпечатките, защото съдържали сексуални намеци ..... виж къде ме клъвна петелът!
Проблем има защото в този случай се оказва, че ПРЕМИЕРЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ лъже
второ - меси се в съдебната власт
трето - кара и други хора да лъжат за да замажат лайняната ситуация
четвърто - не може да борави с телефони и по грешка препраща СМС-а на Лозан Панов.

19.01 2016 в 04:51

Панов удари Борисов в земята
Премиерът напоследък взе много да си изпуска нервите. Скандалът, който спретна на шефа на ВКС беше направо на ръба на нервна криза. Огромен гаф и невероятно саморазобличение, че се меси в делата на съдебната система.
https://frognews.tv/play/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8 1%D0%BE%D0%B2-%D0%B2-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0-39/

19.01 2016 в 02:19

Ето тук са публикувани стенограми от заседанията на ВСС
http://www.vss.justice.bg/page/view/2052

Всеки може да прочете какво е казал Панов и как е минало гласуването.....

Къде е скандала OffNews, а неграмотници тъпи?

19.01 2016 в 02:15

Ако искате прегледайте новинарските сайтове обикновено пише какво се е случило на сбирките на ВСС. Това не е тайна среща на илюминатите а заседание на обществен съвет, чието съдържание е с публичен достъп. Вероятно има и публично достъпни протоколи.

Скандал няма за мен никакъв в случая.

19.01 2016 в 02:10

#12 не съм адвокат на Борисов. Казвам, че трябва да се разследва случая, както се прави при съмнение за закононарушение. Има правила и закони или греша?

Не виждам и къде Борисов е нарушил закона получавайки смс за развитието на публично мероприятие.....

19.01 2016 в 01:27

off ми не ти издържа твърдението, ако Борисов беше чист още на момента щеше да каже от кой е получил смс-а, а не да мълчи гузно и после няколко дни да се чудят как да се измъкнат от ситуацията и накрая да излиза Янев и да си съчинява по медиите и да увърта. А разпечатките трудно ще ги дадат, защото няма независима съдебна система включително и прокуратура която да ги изиска. Прокуратурата е част от съдебната система и в слуая става въпрос за политически зависимости. Все едно теб да те обвинят в нещо и ти сам да се разследваш, ами смешно е. Ти да не мислиш че Борисов ще се напъва в цялата тая работа за някаква си смотана заплата от 4500 лв? За големи кражби и далавери става въпрос с много нули.

18.01 2016 в 22:33

Ето тези хора, които в разрез с разделението на властите, докладват на бойко борисов и после увъртат и мишкуват, са кадровиците на съдебната власт. С този морал подреждат по места магистрати. С този морал "водят" съдебната система.
На тях ли чакате хора?

18.01 2016 в 22:17

Няма ли най-сетне вместо да се занимават с глупости да осъждат престъпниците , а тея си пишат есета и есемеси.

18.01 2016 в 19:39

№09 ако има следствие отиват и искат разпечатка от телефона дето е изпратил СМС до г-н Панов. Да приемем че това е телефона на г-н Борисов. В разпечатката ясно ще се види кой и когаму е пращал СМС-и. След това засичаш с телефонните номера на хората във ВСС. Отделно искаш разпечатки за тия хора дето са писали на г-н Борисов.....

Борисов няма за какво да го обвинят. Все едно мен или теб да ни арестуват щото някой ни е пратил СМС ....еми някак тъпо изглежда.

А за Борисов видно защо е политическа атака - опитват се да го забъркат в какви ли не детински сценарии.

Две лелки, дето трябва да са в затвора, седят в къщи пишат романи и после ги записват на компютъра и пращат по разни медии......и това занимава цялата държава вече няколко месеца. Вместо тия двете лелки да са в панделата....

Нормланото би било лелките преди да влязат в пандела да сключат сделка с прокурора за по-леки присъди и да си изпеят всичко.

А сега лелките получават условни присъди и сигурно тонове парички за да запишат няколко радио спектакъла.....ми те всичко ще кажат батка само и смао да не влязат на топло....ако трябва ще си признаят как са правили свирка на Обама....