Яне Янев пратил СМС-а на Борисов

Човек от ВСС информирал съветника на премиера, но той крие името му

OFFNews 16 януари 2016 в 10:51 10019 38

Яне Янев пратил СМС-а на Борисов

Яне Янев е изпратил смс-а, който премиерът Бойко Борисов по-късно препратил на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, съобщава в. "Струма", като се позовава на лидера на РЗС.

„Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпрати като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на господин премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството“, каза Яне Янев.

Пред Нова Янев каза, че информаторът му не е член на ВСС. Той отказа да посочи името на човека, който го държи в течение с процесите във ВСС, защото имало опасност той да бъде репресиран.

Текстът на съобщението, който Лозан Панов оповести на заседание на Висшия съдебен съвет, гласи: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме". След като Панов оповести съобщението пред медиите, Борисов скоростно се появи на заседанието на съвета, като обвини председателя на ВКС в политическа намеса. 

Ден по-късно от партията на Яне Янев с декларация осъдиха поведението на Панов. Въпреки, че Янев, който е съветник на Борисов по въпросите за корупцията, първоначално защитаваше Панов, сега вече е на мнение, че председателят на ВКС "стреля по Борисов като наемник на Радан Кънев и Христо Иванов".  

Премиерът Бойко Борисов твърдеше, че негов сътрудник го уведомил за това как върви заседанието на ВСС. Той отказа няколко пъти да посочи кой е човекът, пратил му смс-а. От него става ясно, че това е човек, който има право на глас във ВСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!