Кънев: Борисов можеше да се отърси от слугинажа, но избра Пеевски и СМС-ите

OFFNews 14 януари 2016 в 18:20 7195 14

Снимка БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Борисов можеше да избере да се отърси от слугинажа, който му пише СМС, и от политическата зависимост от Първанов и Пеевски. Той обаче реши да върви с тях и да получава СМС-и.

Така лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира във фейсбук страницата си информацията, че председателят на ВКС Лозан Панов е получил СМС от премиера, от което става ясно, че ВСС информира Борисов за развитието на дебатите по "Яневагейт".

Според синия лидер изборът на премиера си е лично негов. "Да не ми го прехвърля. Негов си е. Вярвам, че е голям човек и решава сам, не аз вместо него", категоричен е Кънев. Според него днешното развитие е показало тежестта на направения избор.

Публикуваме пълното изказване на Радан Кънев без редакторска намеса:

По повод днешните изказвания на г-н Борисов пред "независимия" ВСС, който се отчита с SMS ...

Аз бях подчинил всяка амбиция и лични планове на тази конституционна промяна. Заради нея поддържах власт, която не го заслужаваше, заради отмятането от постигнатия компромис напуснах властта. И останах верен и на подписа си, и на принципите си.

Всеки прави избори, в живота и политиката. Господин Борисов можеше да избере да се отърси от слугинажа, който му пише SMS, и от политическата зависимост от Първанов и Пеевски. С Христо му дадохме тази възможност на тепсия.

Той направи избор да върви с Първанов и Цацаров и Пеевски, да си получава SMS-ите. Да не ми го прехвърля. Негов си е. Вярвам, че е голям човек и решава сам, не аз вместо него.

Днешното развитие показа тежестта на направения избор. В един ден, властта понесе отговорността за мафията в съдебната власт и покриването на кадровите скандали. Защото за хората, които ти се отчитат, ти отговаряш.

И в същия ден получи наглото изнудване от Първанов в сферата на външната политика.

На 9 декември, г-н Борисов избра да отвори врата, която сам не може да затвори обратно. И няма съюзници, които да искат да я затворят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!