Ревю: Huawei Watch Fit 3 – елегантен и функционален смарт часовник

Павлин Луканов 14 юни 2024 в 15:38 30176 1

Павлин Луканов

Снимка Павлин Луканов

Huawei Watch Fit 3

От години Huawei е сред най-големите производители на носими джаджи, като компанията има доста популярни модели сред смарт часовниците и безжичните слушалки. Наскоро дебютира и най-новият часовник в серията ѝ Watch Fit, а именно Huawei Watch Fit 3.

Моделът е в тон с концепцията за сливане на модата и иновациите в носими устройства, в случая еволюирала от Fashion Forward към Fashion Squared, имайки предвид формата на дисплея. Часовникът има тънка и изискана конструкция, квадратен екран предлагащ обширна площ, много здравни и фитнес функционалности и издръжлива батерия. Както се и очаква от този тип устройства, Watch Fite 3 на Huawei е напълно съвместим със смартфони с Android и iPhone.

Изтънчен дизайн

Watch Fit 3 има малко по-различен подход от преобладаващата тенденция за използване на кръгли екрани при смарт часовниците. Става дума за това, че е заложено на квадратен дисплей с разнообразни цветови варианти за конструкцията и каишката. Всичко това е свързано с подхода Fashion Squared.

Алуминиевият корпус е впечатляващо тънък, при дебелина 9.9 мм и тежи 26 гр. (без каишката). Така се постига и по-голямо удобство за носене през целия ден, а и през нощта. Добавени са два бутона, релефна многофункционална коронка и по-плосък елипсовиден, функционален бутон.

В България моделът се предлага в цветовете златист с бяла кожена каишка, сребрист, розов и черен. Белият вариант с кожена каишка е най-елегантното предложение, като спокойно можете да го носите и като моден аксесоар. С другите варианти разкривате артистичните си или спортни наклонности. Часовникът е с водоустойчивост и издържа на потапяне до дълбочина 50 метра.

Впечатляващ дисплей и оптимална функционалност

Watch Fit 3 предлага 1.82-инчов AMOLED екран със широка площ, постигайки съотношение дисплей-корпус от 77%. Това е съчетано с висока яркост до 1500 нита с опция за автоматично регулиране и опция за винаги включен дисплей. Така получавате ясна и четима картина където и да сте, дори навън при пряка слънчева светлина няма да се затруднявате да видите новите известия, както и разнообразните показатели, които следите.

Както винаги, имате огромен избор между циферблати, с които да освежите ежедневието си, като те са налични през приложението Huawei Health. Към това обаче добавяме и няколко ексклузивни и много приятни циферблати специално за този модел, включително свежият Elegant Light. Добавени са и интерактивни възможности, даващи нови опции да взаимодействате с екрана.

Новият модел е изцяло съвместим с Android и iPhone (iOS), като само трябва да изтеглите и инсталирате приложението Huawei Health, което става с Qr код наличен на кутията. Така можете да използвате Watch Fit 3 независимо какъв смартфон имате.

Заложено е на подобрен потребителски интерфейс, предлагащ по-ярки и отчетливи визуални елементи. При работа с часовника получавате всички детайли само с един поглед, включително чрез по-отчетлив шрифт. В спортен режим задният фон се променя според натоварването на сърцето.

Други полезни функционалности са възможност за провеждане на разговори през свързания телефон, управление на музикален плейбек и асистентът TODAY, които ще са от ползва в ежедневието. Имате също така бърз достъп до календар, а и опция за намерите свързания телефон чрез прозвъняване, ако е в обхват.

Ефективно проследяване на здравни показатели и тренировки

Watch Fit 3 включва подобрен сензор за отчитане на сърдечния пулс, TrueSeen 5.5. Той предоставя по-точни данни, което от своя страна позволява и постигането на детайлен анализ на здравето и тренировките. Възможен е и анализ за аритмия чрез пулсова вълна, което позволява неинвазивно засичане на атриална фибрилация.

Часовникът може да измерва и нивата на кислород в връвта, а сред допълнителните възможности са цялостно наблюдение на съня чрез системата TruSleep 4.0, както и проследяване на женския цикъл, чрез удобен календар. Междувременно приложението Stay Fit предлага опция за следене на калориите, което може да е от полза за постигане на по-здравословно и балансирано хранене. Отново е заложено на рингове за активност, които показват напредъка към целите ви за деня.

Достигаме и до способностите за отчитане на тренировки, а в това отношение е заложено на системата Huawei TruSport в комбинация с вграден GPS за точно проследяване на дейностите на открито. Поддържа се проследяването на над 100 вида спортни тренировки, като се въвеждат пет нови режима, а именно футбол, баскетбол, електронни спортове и др.

Можете да разчитате на проследяване на разнообразни дейности както на закрито, така и на открито, но и при плуване. Добавени са и анимирани насоки за загряване и стречинг, което помага в процеса. Има също така 9 категории и над 200 професионални планове за тренировки, които да подобрят представянето ви.

Издръжлива батерия

Watch Fit 3 има голяма батерия с капацитет 400 mAh. Това му позволява значителна издръжливост с едно зареждане, но разбира се в зависимост от начина на работа с часовника. Можете да разчитате на максимална употреба до 10 дни.

При типична работа разполагате със 7 дни издръжливост с едно зареждане, а при активирана опция за винаги включен дисплей (AOD) ще получите до 4 дни. Зареждането е чрез магнитен модул с пинове, като това става за 60 минути.

Заключение

Huawei Watch Fit 3 изненадва доста приятно с изискания си дизайн, който определено хваща окото. Той залага на тънък корпус, премиум изработка, голям екран и много добри постижения по отношение на издръжливостта на батерията.

Часовникът също така предлага опция за отчитане на основни здравни показатели, но и голямо разнообразие от тренировки. Така освен като моден аксесоар ще можете да разчитате на него и за следене на важните за вас неща. В свободна продажба Watch Fit 3 е с цени от 300 лв. за трите варианта с гумирани каишки и 350 лв. за версията с кожена каишка.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови