Ревю: Huawei Watch 4 Pro Space Edition внася „Космически“ стил при смарт часовниците

Павлин Луканов 10 май 2024 в 13:42 25839 0

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

Снимка Павлин Луканов

Huawei Watch 4 Pro Space Edition

В днешно време смарт часовниците са доста популярни като за това помага и достъпната цена на базовите модели. Разбира се ако искате да изпъкнете ще трябва да изберете нещо по-различно, толкова различно, че дизайнът му да е отвъд този свята. При положение, че желаете нещо подобно то за вас определено е новият Huawei Watch 4 Pro Space Edition, който беше анонсиран от компанията в Дубай заедно с редица други нови продукти.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition работи безпроблемно със смартфони с Android и iPhone (iOS), което го прави универсален избор. С него можете да разчитате на бърз цялостен здравен анализ по редица основни показатели, проследяване на множество видове тренировки и дори да се гмуркате на дълбочина до 30 метра.

Дизайн, който веднага грабва окото

Разбира се първото нещо, което грабва окото е дизайнът на новия Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Това е така, тъй като няма нищо на пазара, което да се доближава до него. Визията на часовника е вдъхновена от Космическата епоха и е изпълнена със съответните висококачествени материали.

Watch 4 Pro Space Edition идва с корпус от титан (DLC) от аерокосмически клас, който има по-висока издръжливост и е много здрав. Добавено е и допълнително покритие за дори по-впечатляващ завършек в тъмно сиво за корпуса и верижката. Много приятен акцент е керамичният безел от нанокристали в черно и червено, като червеното е базирано на редкия земен материал Церий. След няколко етапа на обработка двата цвята се вграждат на молекулярно ниво.

Защитата на екрана е подсигурена от сферично сапфирено стъкло, което напомня на космически купол. То е с висока здравина, което му позволява да издържа на тежки условия. Говорейки за здравина и устойчивост, Watch 4 Pro Space Edition може да бъде потапян на дълбочина до 30 метра, като има сертификации 5 ATM и IP68, но също така отговаря на стандартите за водолазно оборудване EN 133191.

Впечатление в дизайна прави коронката, която има интересни елементи, включително с лента в червено и надпис Huawei Watch. Отдясно на корпуса има още един, нископрофилен бутон.

Цялостното премиум изживяване се допълва и от двата специални циферблата. Първият от тях е вдъхновен от дюзата на de Laval (използвана в космическите прати) и носи съответното име (LAVAL). В него сме свидетели на пресъздаване на въпросната дюза, която се съчетава с двуцветния тон на безела. Добавени са анимирани ефекти, които подсказват за нивото на батерията.

Освен това е налична опцията Star Explorer, а тя ще допадне на феновете на астрологията, тъй като включва астрологични съзвездия, позволявайки избора на съответния за потребителя знак. Циферблатът може също така да подчертае и съзвездия в небето на текущия месец. Изключвайки тези две ексклузивни опции, в приложението Huawei Health получавате избор от над 40 000 циферблата.

Качествен хардуер и широка съвместимост

Huawei Watch 4 Pro Space Edition идва с голям (1.5-инчов) екран с LTPO AMOLED панел и както вече стана дума, защитно покритие от сферичен сапфирен кристал. Дисплеят е много качествен като има високи нива на яркост и резолюция, а така картината е отчетлива при всякакви условия. Системата работи бързо и плавно благодарение на надеждния хардуер в комбинация с операционната система HarmonyOS 4.2, а това е от значение в ежедневието когато искате бързо да свършите нещо. Работата с интерфейса е чрез екрана и/или с двата бутона, като коронката е особено полезна за това.

Както вече стана дума, Huawei Watch 4 Pro Space Edition се свързва лесно както с Android смартфони, така и с iPhone. За целта се използва приложението Huawei Health, което можете да намерите лесно чрез QR кода в кутията. С това приложение ще можете да управлявате настройките на часовника, но и да разполагате във всеки един момент с всички измерени здравни показатели и тренировки.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition може да бъде използван и за провеждане на разговори благодарение на вградените високоговорител и микрофон. Така не се налага да държите телефона в ръка, а можете да вършите други дейности. Налична е опция за осъществяване на разговори през свързания телефон или директно от часовника при наличие на eSIM. Ако изберете втория вариант можете да излезете да тренирате без да взимате смартфона си, разчитайки на по-голямата свобода, която се предлага от тази възможност.

Цялостен здравен анализ с натискането на един бутон

Вторият бутон по подразбиране дава бърз достъп до телефона, секцията с тренировки и бърз здравен анализ. Опцията за цялостен здравен анализ (Health Overview 2.0) се отличава с измерването на ключови показатели. Сега сред тях са също анализ на аритмията на пулсовата вълна и осъзнаване на дишането по време на сън. Могат да бъдат добавени и данни от свързана везна за телесни мазнини.

Всичко започва с изготвяне на ЕКГ, след това се преминава през анализ на нивата на стрес и кислород в кръвта, температура на кожата, тест на дихателната система чрез няколко изкашляния и др. целият процес отнема около минута, а след това данните са налични приложението на смартфона ви. Така можете винаги да сте наясно със здравословното си състояние, като разбира се се препоръчва консултацията с медицинско лице при проява на проблеми.

Зад всичко това стои подобрената система TruSeen 5.5+, която е с по-висока точност спрямо предходното поколение. Сред останалите особености на часовника е и възможността му да проследява качеството на съня и да дава полезни насоки за подобряване на този изключително важен аспект.

Няма как да подминем и способностите на часовника да проследява разнообразни тренировки. В това отношение има очаквано широка палитра от режими, които можете да активирате бързо чрез втория бутон. Часовникът разполага с вграден GPS за точно проследяване на дейностите на открито. След всяка тренировка данните се предават към приложението на телефона и там можете да разгледате детайлно представянето си. Така имате възможност да надграждате резултатите си с времето.

Както вече стана дума, Huawei Watch 4 Pro Space Edition е водоустойчив, а това означава, че с него можете да се гмуркате (до 30 метра) и да плувате, отчитайки съответните параметри от представянето си във водата. Освен това можете да проследявате дейности като голф, хайкинг, ски, сноуборд, тичане, ходене, колоездене и много други. Налична е възможност и за проследяване на маршрута, което може да е от полза в планината. Както виждате, налични са широк кръг от възможности в това отношение.

Каква е ситуацията с издръжливостта на батерията? Ако използвате Watch 4 Pro Space Edition в стандартен режим можете да очаквате до 4.5 дни с едно зареждане. Има обаче и режим за ултра издръжливост (Ultra-long), който удължава времето на автономия до 21 дни. В този режим получавате непрекъснато следене на пулса и проследяване на качеството на съня през нощта.

Иначе часовникът се зарежда безжично, като поддържа универсалния стандарт Qi. Това означава, че можете да го зареждате както със зарядното в комплекта, така и с всякакви други аксесоари и дори смартфони, които поддържат този стандарт.

Финални думи

Новият Huawei Watch 4 Pro Space Edition е за тези от вас, които искат да имат уникален стил с космически привкус. Часовникът грабва окото с уникалния си дизайн вдъхновен от космоса и изпълнен със съответните материали от висок клас. Той е отлична премиум добавка към вашия технологичен арсенал.

Watch 4 Pro Space Edition обаче има и много други достойнства отвъд страхотния си дизайн. Той е с качествен екран, работи бързо и може да ви служи до 21 дни с едно зареждане. Налична е опция за обстоен здравен анализ в рамките на около минута и с натискането на един бутон. Иначе моделът може да измерва множество здравни показатели и огромен набор от тренировки, включително и гмуркане до 30 метра дълбочина.

До 4 юни 2024 г. новият Watch 4 Pro Space Edition идва в комплект с безжичните слушалки FreeBuds 5i на препоръчителна цена от 1299 лв. в Yettel, A1, Виваком, Техномаркет, Технополис и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови