Къде и как да сложите телевизора в спалнята

OFFNews 13 ноември 2023 в 09:00 14666 0

Снимка pixabay

Повечето потребители днес предпочитат да имат в дома си колкото се може по-големи телевизори, за да се наслаждават на по-реалистично преживяване. Но големите екрани невинаги са най-добрият избор, когато търсите завладяваща картина и звук. Всъщност при избора на размер на телевизора от водещо значение е разделителната способност, както и разстоянието, от което ще наблюдавате екрана. Ето защо често се оказва, че най-доброто решение за спалнята са телевизори 32 инча, особено ако стаята е компактна, както в много от съвременните жилища. В нея телевизор 55 или 65 инча по-скоро ще ви докара главоболие, отколкото удоволствие, а и съвсем скоро ще се замислите за смяна.

Защо да изберете телевизор 32 инча за спалнята

Най-общото правило при определяне на дистанцията до телевизор с разделителна способност 1080р е, че трябва да го гледате от разстояние 2-3 пъти по-голямо от диаметъра на екрана. Ако направите това изчисление за телевизори 32 инча, ще разберете, че най-удачното разстояние до тях е около 1,5-2,5 метра. На практика това е разстоянието, на което би стоял телевизорът в една съвременна спалня, така че един по-голям екран би бил доста неудобен за гледане.

И макар че 32-инчовите телевизори днес се смятат за едни от най-малките, те могат да осигурят всички съвременни удобства и технологични характеристики, за да гарантират перфектен звук и картина. Като добавим и добрата им цена, печелите всичко важно наведнъж.

Но нека все пак разгледаме възможните варианти за поставяне на телевизора в спалнята така, че да получите максимално удовлетворение.

На стойка на стената

Окачането на телевизора на стената ще ви спести много място – няма да имате нужда от допълнителни мебели, за да го поставите. Освен това, така можете да го сложите както на отсрещната, така и на странична стена и да го завъртите под подходящ за гледане ъгъл за максимално удобство. Препоръчително е обаче да не слагате телевизора прекалено високо над нивото на очите си, тъй като това може да доведе до болка в очите, врата или раменете.

Върху шкаф или скрин

Върху специален ТВ шкаф или просто върху скрина – това е другата ви възможност. Така можете да доближите екрана по-близо до очите си, в сравнение с варианта на стената. Но в такъв случай за предпочитане е екранът да е на срещуположната стена срещу леглото, тъй като встрани би бил неудобен за гледане.

В ниша в гардероба

Някои от съвременните гардероби осигуряват специална ниша за поставяне на телевизора. Това също би било удобно за вас, тъй като няма да се налага да слагате допълнителни мебели или да монтирате стойки за стена. Все пак трябва да се уверите, че нишата е достатъчно голяма за телевизора, който имате предвид. За тази цел проучете точните му габарити на ширина и височина и ги сравнете с мястото. Ще ги откриете лесно в спецификациите на всеки телевизор.

„Невидим“ телевизор в спалнята

Друг елегантен начин да внесете телевизор в спалнята е да го поместите в мебел със специално място, закрито от плъзгаща се врата. Тя може да „затваря“ екрана и да го прави красиво невидим, когато не го използвате. Можете да поръчате такова място в гардероба или специално проектиран шкаф, включително и стенен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика