HUAWEI FreeBuds 5: Стилни TWS слушалки със зашеметяващо качество на звука

OFFNews 04 май 2023 в 10:22 7306 0

Снимка

Новите TWS слушалки HUAWEI FreeBuds 5 с Open-fit дизайн вече са на българския пазар в мрежата на А1, Yettel, Vicacom, Технополис и Зора, с препоръчителна цена от 299 лв.

Елегантните извивки1 на FreeBuds 5, звукът с висока разделителна способност, дългият живот на батерията и интелигентната аудио свързаност го правят идеален спътник за млади, модерни хора, които жадуват за красиви и лесни за използване устройства.

С преднина в естетиката

Първото, с което ви грабват HUAWEI FreeBuds 5, е футуристичният дизайн на слушалките с форма на капчица, резултат от десетки хиляди ергономични симулации и стотици оптимизации, които гарантират, че двойните S-образни криви следват контурите на човешкото ухо. Дизайнът с форма на капка осигурява по-голяма контактна площ между слушалките и ушите, което намалява напрежението и води до много по-комфортно изживяване при носене. Стъблото във формата на дъга гарантира, че натискът е равномерно разпределен при докосване на слушалка, така че взаимодействието да е без никакви усилия.

По отношение на самия звук, Huawei FreeBuds 5 предлагат мощно акустично представяне, благодарение на своя новаторски отделен високоговорител, модул за батерията и архитектура на платката за управление. Тъй като всеки компонент работи независимо един от друг, скоростта на зареждане и аудио производителността могат свободно да се издигат до нови висоти.

FreeBuds 5 се предлагат в три цвята: Ceramic White, Silver Frost и Coral Orange, като наличностите могат да варират в различните търговски обекти. Кутийката за зареждане на слушалките впечатлява със зашеметяващия си матов блясък и текстурирана повърхност, отваряща и затваряща се със забележителна лекота.

Звук с висока разделителна способност

Високоговорителите са това, което правят слушалките специални, а HUAWEI FreeBuds 5 впечатляват и в тази област. Те са снабдени с ултрамагнитен динамичен драйвер, оборудван с бас турбо технология, гарантираща удивителни ниски тонове и баси, падащи до 16 Hz2. Честотният диапазон е с 50%3 по-висок от модела от предишното поколение благодарение на магнитите с двойна верига. Тройният адаптивен еквилайзер оптимизира качеството на звука в реално време4 в целия диапазон от 100 Hz до 2000 Hz, за да елиминира несъответствията, причинени от формата на ушния канал, състоянието на носене и нивото на звука, за да осигуряват постоянно отлично качество на възпроизвеждането.

FreeBuds 5 поддържа L2HC и LDAC™5 и е сертифициран както от HWA, така и от Hi-Res Audio Wireless. Скоростта на предаване на аудио на слушалките е до светкавично бързите 990 kbps6 и се поддържа 96 kHz/24 бита HD аудио7 за чист висококачествен звук.

Open-fit активно шумопотискане за повече комфорт

HUAWEI FreeBuds 5 поддържат тримикрофонно хибридно шумопотискане, което се адаптира към формата на ухото и състоянието на носене. С интелигентен динамичен ANC8, слушалките са в състояние да идентифицират околния шум и да регулират режима на шумопотискане в реално време.

Решетката от три микрофона на слушалките работи в тандем с алгоритъм за дълбока неутрална мрежа (DNN), за да елиминира шума по време на разговори, така че да се чувате силно и ясно, независимо дали пътувате с метрото, седите в оживено кафене, или се разхождате по оживена улица.

FreeBuds 5 идват с персонализиран изскачащ прозорец, аудио уиджети, център за аудио връзка и други смарт функции, захранвани от EMUI13 и приложението AI Life.

Подобрен живот на батерията и бързо зареждане

Слушалките могат да се използват за удивителните 30 часа9 при пълно зареждане, а бързото 5-минутно зареждане може да поддържа до 2 часа слушане, 200% по-бърза скорост на зареждане10 от предишното поколение.

Съвместими с вашето устройство

HUAWEI FreeBuds 5 са съвместими с iOS и Android смартфони. Механизмът за лесно свързване позволява на потребителите да изпитат отличното качество на звука на слушалките Huawei при всяко устройство, използващо Bluetooth, без значение каква система поддържа. Иновативната технология на Huawei осигурява удобно слушане по всяко време, навсякъде и с всяко устройство.

Ако търсите персонализирани контроли, пробвайте приложението AI Life. Ако сте потребител на Android, можете лесно да го изтеглите и инсталирате от Huawei AppGallery. Потребителите на iOS могат да се възползват от интелигентните функции, само като използват всички основни функции на Huawei FreeBuds, достъпни чрез директно свързване на устройството със смартфон, поддържащ iOS.

Повече информация за новите Huawei FreeBuds 5 можете да намерите на адрес https://consumer.huawei.com/bg/headphones/freebuds5/, a още нови вълнуващи продукти на Huawei очаквайте след предстоящата им европейска премиера на 9 май в Мюнхен, където ще бъде представен в детайли новият фотографски флагман Huawei P60 Pro, сгъваемият Huawei X3 и още изненади.

--------------

1. Елегантните извивки се отнасят само за слушалките, не и за калъфа за зареждане.

2. При същата работа честотната характеристика на HUAWEI FreeBuds 5 е с 50% по-висока от тази на HUAWEI FreeBuds 4 в ниския и средния честотен диапазон. Данните идват от лабораторни тестове на Huawei.

3. Данните за честотния диапазон идват от лабораторни тестове на Huawei, при които L2HC/LDAC™ HD аудио кодек е използван за Bluetooth връзки.

4. Тестовите данни идват от лабораторни тестове на Huawei. Действителното изживяване варира в зависимост от формата на ухото, навиците на използване и състоянието на носене.

5. L2HC изисква избрани телефони или таблети HUAWEI. За да активирате L2HC, отворете приложението AI Life, отидете на Качество на звука > Изберете приоритет на качеството на звука и натиснете L2HC под HD Bluetooth аудио кодек в Настройки. Безжичният сертификат за Hi-Res Audio се основава на протокола за предаване LDAC™ HD, а протоколът LDAC™ е задължителен за устройството за възпроизвеждане. LDAC™ и логото на LDAC са търговски марки на Sony Corporation.

6. L2HC осигурява максимална скорост от 960 kbps на предаване, а LDAC™ осигурява максимална скорост от 990 kbps на предаване.

7. Активирането на Smart HD подобрява качеството на звука, но също така повишава консумацията на енергия и може да доведе до замръзване (особено при предаване с висока побитова скорост и в сложни среди с безжичен сигнал, като транспортни центрове, летища и зони с много препятствия/стени).

8. Действителното представяне на ANC зависи от формата на ухото и състоянието на носене. Сигурното носене на слушалките ще ви помогне да осигурите оптимално представяне на ANC. В допълнение, ефективността на ANC може да се възприема по-добре при ниски честоти, като например когато чуете уличен шум от коли и автобуси или климатик в офис, и може да не е толкова отчетлива при средни и високи честоти, като фоново бърборене, съобщения, свистене или звук от предмети, влизащи в контакт един с друг.

9. Данните за живота на батерията и зареждането идват от лабораторни тестове на Huawei. По време на тестовете аудиото във формат AAC се възпроизвежда при 50% ниво на звука и с деактивиран ANC. Настройките по подразбиране бяха използвани за други функции. Действителните резултати може да варират в зависимост от силата на звука, аудио източника, смущенията на околната среда, характеристиките на продукта и навиците на използване.

10. Функцията SuperCharge изисква слушалки, които поддържат безжично зареждане. Данните идват от лабораторни тестове на Huawei.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика