Голям екран за голямата игра

OFFNews 12 декември 2022 в 17:03 38930 0

Снимка

В днешно време става все по-лесно да пресъздадем кино усещането в домашна обстановка, като това, разбира се, е възможно чрез напредък в ключови сектори. Сред тях са телевизорите, които са неизменна част от всеки дом. Те са достъпни във все по-големи размери, дори 75- и 85 инча, което е впечатляващо. Наличието на толкова огромна екранна площ носи редица предимства както за индивидуалния потребител, така и за цялото семейство.

Така е още по-приятно да се съберете и да гледате любимите си коледни филми в уютната домашна атмосфера. С тях ще усетите топлината на камината, ще влезете директно в бой със снежни топки или ще сте част от надпревара с шейни. Дори големите семейни събирания с няколко поколения са по-приятни, когато всички могат да гледат избрания тематичен филм.

Това, обаче, далече не е всичко, за което са подходящи толкова големи екрани. Те са отлично решение за спортните почитатели и са отлична арена за дербита от най-високо ниво. С повече детайли можете да хванете тънката засада или спасяване от вратаря с върха на пръстите по време на големия футболен финал. Динамичната картина е подходяща и за забързаните действия, но и тактически подходи при тенис мачовете и баскетболните срещи.

Определено наличието на голям екран носи едно цялостно и потапящо в картината изживяване независимо от това дали гледате любими филми и сериали или пък спортни сблъсъци.

Паралелно с уголемяването на екрана отбелязваме и повишаване на резолюцията, която поддържат телевизорите, а най-новото в това отношение е 8K - приблизително 33 милиона пиксела, което е впечатляващо само по себе си. Така се постига по-ясна и детайлна картина и подобрението е осезаемо. Резолюцията е 4 пъти по-висока от 4K и 16 пъти от Full HD. Всички 8K телевизори разполагат с Upscaling технология, която позволява постигането на оптимално качество и от съдържание с по-ниска резолюция. Например, решението на Samsung в тази насока се нарича AI Upscaling и както подсказва името му, използва технологии с изкуствен интелект.

И докато допреди няколко години 8K съдържанието почти липсваше, то постепенно става все по-популярно. Тъй като вече споменахме Samsung, компанията е сред пионерите в областта на 8K, като южнокорейците внедряват технологията в продуктите си от 2018 г. насам. Samsung успешно развива новия стандарт, като за целта и потребителите могат да заснемат съдържание във висока резолюция със смартфоните от сериите Galaxy S20, S21 и S22, като съответно то лесно може да се предава към съвместим телевизор. На фона на това и в YouTube има все повече 8K съдържание.

Актуалните предложения на Samsung сред моделите с екрани с диагонал над 75 инча са доста разнообразни и разпределени в три серии, Neo QLED, Crystal UHD и The Frame 2022. С последната от линиите вече ви запознахме доста обстойно, като в случая става дума за лайфстайл телевизори, които разчупват традиционната визия на устройствата. Специфично The Frame наподобява рамката на картина и използва технологията QLED за реален обем на цветовете. Що се отнася до серията Crystal, тук основният акцент е върху, познахте, кристално ясната картина. Екраните предлагат потапящо въздействие с милиарди нюанси на цвета, без размазване дори при динамичните кадри и всичко това в тънък и елегантен корпус.

Тази година отчитаме и значителна еволюция в актуалната гама Neo QLED. Телевизорите използват снабден с Изкуствен интелект Neural Quantum Processor за генериране на детайлни изображения, независимо от качеството на съдържанието. Постигат се също така увеличение на нивата на яркост, а и контролиране на осветеността в 16 384 степени. Флагманският 8K модел QN900B използва нова технология на екрана, Quantum Matrix Pro, която е снабдена с 1.5 повече зони на осветление от стандартната Quantum Matrix технология.

Друга новост при всички нови модели от серията е технологията Shape Adaptive Light, която позволява по-прецизното оптимизиране на яркостта и визуализиране на всички обекти. Това води до високо качество на картината и ефектно HDR съдържание. За добавяне на по-голяма доза реализъм е използван алгоритъм наречен Real Depth Enhancer. Ако обичате да гледате телевизия до късно то от полза за вас ще е режимът EyeComfort, който автоматично регулира яркостта на екрана и тоновете чрез вграден светлинен сензор и информация за изгревите и залезите.

Телевизорите залагат на технологии Quantum Dot и Quantum HDR за пресъздаване на богати и наситени цветове, като квантовите точки са с наноразмер, за да предостави пълен обем на цветовете. Именно така се постигат качествените изображения, които ни карат да се насладим на филмите и спортните надпревари.

За всеки е неприятно когато слънчевите лъчи се отразяват от екрана и ви заслепяват. При Neo QLED телевизорите това е решено с антирефлекснa технология, която намалява отраженията. Има и широки зрителни ъгли, което гарантира, че дори и да сте голяма агитка, всеки от вас ще вижда ясно и детайлно изображение, дори когато е встрани от екрана. Устройствата имат и сертификация за технологията AMD FreeSync Premium Pro, което гарантира наличието на плавна картина без накъсване, а това ще се понрави на спортните фенове, които ще проследят всяко едно движение на топката.

Няма как визуалното изживяване да е пълноценно без адекватно озвучаване, с което да чувате феновете от трибуните или дори разговорите на заден план във филмите. Моделите Neo QLED има с какво да впечатлят и в това направление. Заложено е на технология Object Tracking Sound, която насочва звука, така че да се движи през пространството заедно с посоката на движение на обектите.

Pro версията на технологията е и с по-мощно високоговорители. Новите Neo QLED предлагат също така Dolby Atmos технология с цел анализ на обектите на екрана в контекста на пространственото им разположение спрямо фона с цел още по-силно внушение за дълбочина. Допълнително SpaceFit Sound анализира обкръжаващата среда в помещението и автоматично калибрира звука до оптимални настройки.

Завършваме с дизайна, който се характеризира с тънък профил и възможност за монтаж на стена, като има и опция за механизъм за завъртане, включително до вертикална позиция. Допълнителна наслада за окото е липсата на видими кабели, а за целта може да се разчита на тънкия подвижен модул Slim One Connect. Освен това телевизорите идват със зареждащото се от светлината дистанционно Solar Cell Remote, което намалява използването на батерии. Тоест, освен с удоволствие, гледате и с грижа за околната среда.

А само сега можете да се възлолзвате от страхотна отстъпка при покупка на 8К телевизор на Samsung, модел QN900 или QN800 в периода 01/12/2022 до 20/01/2023 от физическите магазини на Технополис и Техномаркет. Кажете на касата кода Samsung22 и ще получите автоматична отстъпка от 500 лв. Предложението е валидно за всички размери телеизори от моделите QN900 и QN800 от 2021 и 2022 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!