Ето защо всеки може да управлява парите си онлайн

OFFNews 19 януари 2021 в 11:45 11098 0

Много хора се притесняват, че развитието на технологиите ги отдалечава от възможностите на съвременния свят. В редица сфери на ежедневието обаче иновациите правят точно обратното – позволяват на все повече хора да живеят по-удобно и да спестяват време. Да, технологиите наистина се развиват бързо, но в същото време някои от тях стават по-достъпни и лесни за използване. Не вярвате ли? Само се замислете как иначе още непроговорили деца щяха да могат да си пуснат любимата детска песен през телефона или таблета на родителите си? Технологиите стават все по-интуитивни точно, за да може всеки да се възползва от удобствата, които създават. В това число и при управлението на пари. Съмнявате ли се? Тогава вижте следващите редове.

Не се изискват специални технически умения

Да влезете в интернет през своя лаптоп, смартфон или таблет е почти достатъчно, за да започнете да управлявате финансовите си средства онлайн. Откриването на банкова сметка по електронен път вече става в няколко лесни стъпки, бързо и удобно. Неслучайно хората, които са го направили през 2020 г., са шест пъти повече спрямо 2019 г. – това показват данни на Райфайзенбанк.

Почти всички, които са си открили онлайн нова банкова сметка, са го направили през телефона си за още по-голямо удобство, тъй като той е постоянно в ръцете ни. Пътят към онлайн управлението на средства може да започне по най-лесния начин чрез сваляне на приложението RaiMobile и натискане на бутон "Стани клиент". Приложението се сваля лесно от Google Play за смартфони с Android, от AppGallery за Huawei или от App Store за iPhone и iPad. Оттам нататък менютата и опциите са максимално ясни и достъпни, така че да извършвате различни операции сами, без затруднения – да откриете сметка и карта, да проверите кога сте получили заплата, да платите наема и сметките си без да излизате от дома, да заявите кредит или да плащате такси по текущи задължения… Всичко е на едно място и на няколко клика разстояние.

Възрастта е без значение – всички станаха дигитални

Отдавна електронното банкиране не е запазена територия за младите и модерните. Екипите, които се занимават с развитието на онлайн банкирането, постоянно опростяват операциите и ги правят по-достъпни за хора от всякаква възраст. По статистика на Райфайзенбанк, най-младият клиент, който е открил своя сметка онлайн, е на 18 г. и един ден, а най-възрастният – на цели 79 г. В тези възрастови граници варират и потребителите на мобилното банкиране RaiMobile и дигиталните портфейли RaiPay и Apple Wallet. Все още ли се притеснявате, че точно вие трудно ще се справите?

По-безопасно е

Щом вече четете тази статия, няма нужда да ви убеждаваме, че притежаването на кеш и плащането в брой е много по-несигурно от електронното, в което всички трансакции могат да се проследят. Сигурността е подсигурена на различни нива, като от вас се очаква единствено да спазвате обичайните препоръки за внимание в интернет – с кого споделяте лична информация и пароли, в какви онлайн магазини пазарувате, към каква сметка превеждате средства, да си обновявате редовно защитните програми.

Може да "хванеш" промоционални условия

В ситуация на пандемия банките направиха всичко възможно, за да ограничат физическото присъствие в офисите и да пренасочат възможно най-много клиенти към дигиталните си канали. Те се развиват непрестанно с цел да станат още по-достъпни за широк кръг от хора. Не са за пренебрегване и промоционалните условия за много електронни услуги, включително при откриване на сметка онлайн според предпочитанията и нуждите. Ако използвате мобилното банкиране на Райфайзенбанк пък всяка седмица до 24 януари може да спечелите смарт часовник Samsung Galaxy Watch 3 R840 или R850. В общи линии през цялата година има актуални предложения, от които можете допълнително да се възползвате, докато управлявате средствата си онлайн.

Следиш и планираш по-добре разходите

Колкото повече плащания правите по електронен път или с карта, толкова по-лесно може да проследите разходите си за седмицата или месеца. В мобилното приложение RaiMobile дори вече е налична функция за автоматично разпределяне на разходите по категории и така във всеки момент може да видите колко пари харчите за храна, за бензин, за развлечения или друго. Така по-успешно може да видите кои разходи може да оптимизирате и накрая на месеца финансовият план да бъде изпълнен. В крайна сметка това е целта на всяко управление на средства, включително личните. А когато нещата се случват онлайн е много по-лесно.

Публикацията е с подкрепата на Райфайзенбанк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови