Ето с какво може да ви впечатли новият Huawei P smart 2021

OFFNews 10 ноември 2020 в 13:19 19308 0

От миналия месец у нас е наличен един от най-новите смартфони на Huawei, а това е P smart 2021. Той продължава вече успешната серия телефони и може да се хареса на много от вас благодарение на свежата си визия, добри параметри, а и разбира се достъпна цена. Започваме с цената, тъй като това е ключов фактор. Вече можете да намерите устройството за 379 лв. в свободна продажба. 

Свеж дизайн

P smart 2021 се предлага в три свежи цвята, зелен, златист градиент и черен. Това означава, че той може съвсем спокойно да се впише и като моден аксесоар, особено златистия и зелен варианти. Приятната визия се допълва и от факта, че гърбът на телефона е извит от двете си страни. Интересен акцент е вграденият в бутона за включване скенер на отпечатъци, с който можете да отключвате бързо телефона си.

Издръжлива батерия

В днешно време използваме доста активно телефоните си и затова е важно те да имат издръжлива батерия и да се зареждат бързо. P smart 2021 има с какво да ви впечатли и тук, тъй като е с голяма батерия от 5000 mAh, а това означава, че с едно зареждане може да издържи и до два дни. Освен това батерията се зарежда бързо и са нужни само 10 минути, за да получите заряд за 2 часа работа. Зареждането става през USB Type-C порт.

Голям екран

Към това добавяме голям 6.67-инчов екран с резолюция Full HD+, който дава обширно пространство за гледане на филми, работа с приложения, чат, браузване и игри. Впечатление правят тънките странични рамки от двете страни на дисплея, а селфи камерата е поставена в отвор, който е позициониран централно в горната част на панела. Екранът има и филтър срещу синята светлина, като използва TÜV Rheinland-сертифициран режим Eye Comfort. Това означава, че очите ви няма да се натоварват много при използване на телефона на тъмно.

Четворна камера

И тъй като говорим за съвременен смартфон то няма как да подминем камерата. P smart 2021 включва четворна основна камера, която предлага гъвкаво решение подходящо за почти всяка ситуация. Той заснема детайлни кадри благодарение на 48-мегапикселовия си главен сензор, който използва технология за сливане на пикселите за по-голяма светлочувствителност. Вградена е система с изкуствен интелект за разпознаване на сцени, която прилага най-подходящите настройки при автоматично снимане. 

Някои от най-честите сцени, на които ще попадате са Синьо небе и Зеленина, като софтуерът акцентира върху съответните цветове и помага за постигането на по-ефектни снимки. Освен това обаче телефонът разпознава наличието на лице и активира портретния режим за красиви боке ефекти с размазване на фона. 

Доста интересен факт е, че се разпознават дори домашните любимци, а сред останалите сцени са Сняг, Цветя, Текст и т.н. Когато системата засече възможност за заснемане на по-обширна сцена дори ще предложи да преминете към сензора с ултраширокоъгълен обектив. Няма как да пропуснем и кадрите с храна, които са популярни в социалните мрежи. Софтуерният алгоритъм ще добави още свежест към снимките на творенията ви в кухнята.

Телефонът има и нощен режим, който прави възможно снимането и при ограничена светлина и то с прилично качество при определени условия. Освен това откриваме сензор с ултраширокоъгълен обектив за заснемане на по-обширни сцени, който може да хване повече в един кадър. Наличен е и сензор за макро снимки, с който да заснемете отблизо детайлите на някои обекти.  

Предната камера е 8-мегапикселова и е с широкоъгълен обектив, а това я прави подходяща и за групови селфита. Ако сте сред тези, които държат на това, можете да използвате и вградената интелигентна функция за разкрасяване. 

Сериозно количество вградена памет

Качествената камера е предпоставка за много снимки, които заемат и съответното пространство на устройството. Huawei са помислили и за това, като P smart 2021 разполага със 128GB вградена памет с опция за допълнителни 512GB с външна карта. С вградената памет сте подсигурени за доста дълго време, а опцията за памет карта е лесен и евтин начин да добавите още пространство.

Магазинът за приложения AppGallery

Телефонът не разполага с услугите и приложенията на Google. Въпреки това той има операционна система Android с интерфейса EMUI 10.1 и достъп до магазина за приложения AppGallery, както и алтернативни решения. От тях можете да се сдобиете с почти всички популярни приложения и игри. Huawei предлага и новия си инструмент за търсене Petal Search, който също помага в намирането на желаните програми и тяхното инсталиране.

В AppGallery има и приложение наречено More Apps, което ще ви помогне да се сдобиете с редица от най-използваните апликации. Освен това за бърз старт можете да „клонирате“ голяма част от съдържанието и приложенията от стария си телефон с програмата Phone Clone.

Какво още

В основата на Huawei P smart 2021 е чипсетът Kirin 710A, който е с осемядрен процесор, в комбинация с 4GB системна памет (RAM). Това означава, че няма да имате забавяния при работа с него, както и повечето приложения и игри. Телефонът има жак за слушалки, което означава, че ще можете да използвате и любимите си жични слушалки. Безжичната връзка с периферни устройства става чрез технологията Bluetooth 5.1, но липсва NFC. 

И така ...

При цена от 379 лв. в брой Huawei P smart 2021 може да ви впечатли по няколко направления. Сред тях са изисканата визия, голям екран, четворна основна камера за различни ситуации, адекватно количество вградена памет и издръжлива батерия, която се зарежда бързо. С него можете да гледате клипове, слушате музика, правите ефектни снимки и разбира се да споделяте в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови