Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Александър Димитров е „Мениджър на годината 2018”

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2018 в 11:14 2421 0

Номинираните в конкурса "Мениджър на годината 2018"

Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на престижния конкурс, организиран от списание „Мениджър”

Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1, бе избран за „Мениджър на годината 2018” в най-престижния конкурс за мениджърски постижения в България. Наградата бе връчена от президента на Република България Румен Радев на официална церемония снощи след няколкомесечен процес по оценка и селекция на кандидатите на база утвърдена методология на Делойт България.

Той получи още две отличия – наградата на зрителите на bTV за „Мениджър на годината”, определена чрез онлайн гласуване на сайта на медията, и специалната награда „Мисия в полза на обществото”, която се връчва от в-к „24 часа”.

„Това е огромно признание за А1 – компанията, която ми дава възможност да реализирам нещата, които вярвам, че са правилни. Признание е за моя екип, част от който тази вечер е тук – без вас нищо около мен няма да е същото. Признание за това, че пътят, който сме избрали за развитие на нашата индустрия, е правилен. Признание за усилията, които аз и моят екип полагаме, за да свържем хората с дигиталния начин на живот.

Днес знаем само 5% от това, което ще знаем след 30 години. В никоя друга епоха знанието не е било толкова лесно достъпно, но и никога способността да учиш нови неща не е била толкова определяща за добруването на индивида. Светът се променя. И вече не е достатъчно само да знаем. Вече е важно да продължаваме да учим и да се развиваме. Защото само така ще можем да посрещнем бъдещето”, сподели Александър Димитров при получаването на наградата.

Новият „Мениджър на годината” е в основата на трансформацията на една от най-големите компании у нас – А1. Той превърна познатата като мобилен оператор компания в телеком от ново поколение. Неговото управление се свързва с новия възход на А1, която за втора поредна година отчита положителни финансови резултати и възвърна лидерската си позиция на телеком пазара. През 2018 г. Александър Димитров осъществи една от най-мащабните ребрандинг кампании, предприемани на българския пазар, превръщайки Мтел в А1. През последните две години компанията разшири значително своето портфолио, което в момента освен мобилни услуги включва високоскоростен домашен интернет, цифрова и сателитна телевизия, три собствени спортни канала под бранда MAX Sport, cloud и IoT решения за бизнеса и крайни клиенти, музикалната стрийминг платформа A1 Xplore Music, финансови услуги като A1 Wallet и А1 Кредитна карта и много други.

Александър Димитров има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Той заема настоящата си позиция от 1 октомври 2015 година, когато се присъединява към екипа на A1 от Виваком, където заема поста главен търговски директор от 2008 година. Преди това е бил търговски директор (2001 – 2006) и главен изпълнителен директор (2006 – 2008) на Германос Телеком България. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и световно стопанство в София.

„Мениджър на годината” е конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт в България. Целта му е да отличи тези ръководители, които успешно управляват компаниите в България, като използват най-добрите практики в управлението и притежават необходимите за един отличен мениджър личностни характеристики. През 2018 г. конкурсът се организира за единадесети пореден път и се проведе на три етапа в периода юни – октомври. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво – управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.

Партньорска публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови