Acer призова повече партньори за спешни действия за запазване на планетата

OFFNews 26 август 2022 в 09:00 10361 0

Acer

Снимка Acer

Acer

Заради нарастващия брой природни бедствия по света, предизвикани от изменението на климата, Acer отново постави акцент и призовава повече партньори и доставчици да обединят усилията си за намаляване на вредните въздействия върху околната среда и спестяване на ценни ресурси на планетата днес по време на Earthion на Acer Green Day.

Според изнесените тревожни данни от докладите на Thomson Reuters Foundation[1] за замърсяването на планетата става ясно, че се появява невъзможност да се поддържа допустимият критичен предел на затопляне от 1,5 градуса по Целзий. Именно това налага двойно увеличение на усилията през 2022 г., за да се намали въглеродното замърсяване, натрупано през това десетилетие.

Acer призовава повече фирми да се присъединят към зеленото движение и сподели напредъка на усилията си за екологична устойчивост като изрази надежда повече хора да се вдъхновят и да дадат своя принос за опазването на Земята.

Acer започва да включва практики за устойчивост в своите проекти преди повече от десетилетие. От 2008 г. компанията въведе CDP Supply Chain за отчитане на въглеродни емисии, за да определи рисковете и да идентифицира възможностите в своята верига за доставки и разшири покритието до три нива от доставчици в началото на тази година.

През 2013 г. Acer значително увеличи рециклираното съдържание на опаковките на своите преносими компютри, а през 2017 г. Acer стартира Project Humanity, за да обедини всички служители по целия свят в създаването на рамка за устойчивост за екологични инициативи и да наложи зелена философия в корпоративната култура, в която участват над 70% от служителите по целия свят[2].

С ангажимент към околната среда, социалните отношения и управлението (ESG), Acer стартира програмата Earthion през 2021 г. и започна да работи в тясно сътрудничество с доставчици и партньори, за да въведе екологични инициативи в своята екосистема на веригата за доставки, с основен фокус върху енергията, продуктовия дизайн, дизайн на опаковки, производство, логистика и рециклиране.

Премахването на излишната защитна лента, използвана в процеса на опаковане на палети, е една от промените, направени, за да се помогне за намаляване на отпадъците, които не могат да се рециклират в логистичната система. След внимателна оценка и тестване за проверка на нивата на сигурност, Acer успя да премахне ненужните защитни ленти от пратките на своите монитори. С тази стъпка се очаква да се спести използването на около 5500 км лента през 2023 г., равняващо се приблизително на разстоянието от Лондон до Ню Йорк.

Разработването на система за отчитане на въглеродните емисии за транспортните дейности на Acer е друга важна крачка, предприета към зелената политика. Според представените данни близо 10%[3] от глобалните емисии на парникови газове са именно от индустриите на товарния транспорт и логистиката. Тази система на Acer предоставя унифициран подход за измерване и отчитане на емисиите на парникови газове от транспорта и в крайна сметка ще бъде приложена в целия свят.

Vero линия - екологичните устройства

Acer стартира линията Vero, започвайки с лаптопа Aspire Vero, за да се намали замърсяването от производството на чиста пластмаса и отпадъци. Това бе първият „зелен“ лаптоп, изграден с 30% рециклирана (PCR) пластмаса в корпуса и 50% PCR пластмаса в клавишите на клавиатурата. Устройството е проектирано да опрости процеса на ремонти или ъпгрейди и така да гарантира дълъг живот на използване, като същевременно не прави компромис с изчислителната производителност и качеството.

Представеният днес Acer Chromebook Vero 514 бележи най-новото попълнение към портфолиото на Vero. Гамата от продукти включва бизнес лаптопи, монитори, проектори, настолни компютри, аксесоари от рециклирани материали.

Опаковката на Acer Aspire Vero също е преосмислена от нулата в съответствие с дизайнерска система, която обхваща множество продуктови линии, размери на устройства и компоненти. Зеленият дизайн на опаковката на екологичния лаптоп Aspire Vero спечели награда Red Dot за 2021 г. за бранд и комуникационен дизайн в категорията „Дизайн на опаковката“. Външната кутия е направена от 80-85% рециклирана хартиена маса. Найлоновите опаковки за защита на адаптера са заменени с хартиени вложки. Освен това чантата за лаптопа и листът между клавиатурата е направен от 100% рециклиран PET. Останалата опаковка е 100% рециклируема, а вътрешната й преграда дори може да се използва повторно: само с няколко допълнителни стъпки потребителите могат да я превърнат в регулируема стойка за преносим компютър.

Постигането на баланс между устойчивостта, използването на рециклирани материали и издръжливостта на продуктите винаги е било предизвикателство и Acer продължава да търси нови и по-екологични материали за бъдещо разработване. Acer работи усърдно със своите дизайнери и партньори, включително Golden Arrow, Shin Shin, Sun Young, Quanta и Wistron, за да намери иновативни начини за внедряване, без да се жертва издръжливостта и здравината.
Acer вече е съвсем близо до постигането на целта си да включи до 30% съдържание на PCR пластмаса в своите основни продукти до 2025 г.

Решения за интелигентен град, помагащи за спестяване на ресурси

В съответствие с мисията си да разработва по-екологични продуктови дизайни, Acer работи върху интелигентни градски решения, които намаляват загубата на ресурси и създават по-ефективен и устойчив начин на живот. В няколко града Acer внедри интелигентно крайпътно паркиране и решение за зареждане на EV. Това помага на шофьорите да намерят места и ефективно скъсява времето на престой на пътя и консумацията на енергия. По този начин се намалява трафика и се понижават въглеродните емисии. Acer също така разработи интелигентни решения за пестене на вода, наблюдение на качеството на въздуха и подобряване на цялостните условия на заобикалящата ни среда.



Цел: Източник на 100% възобновяема енергия до 2035 г.

Групата Acer се присъедини към инициативата RE100 през 2021 г. и се ангажира да произвежда 100% възобновяема енергия до 2035 г. В допълнение към стартирането на платформата „Earthion“ и приемането на глобалната система за разкриване на информация на CDP, операциите на Acer започнаха да използват зелена енергия още през 2011 г. като на някои места дори се инсталират слънчеви панели за генериране на собствена енергия. Към края на 2020 г. офисите на Acer в над 30 страни по света използват 100% възобновяема енергия, докато 45% от енергията, използвана от Acer Group, е възобновяема.

Acer вярва, че устойчивостта е глобално усилие, което ще изисква обединение, за да има истински резултат. Acer не само цели да предостави на потребителите възможността да избират продукти, които са по-щадящи към околната среда, но също така иска да даде възможност на бизнеса да се присъедини към нейното пътуване в прехода към нисковъглеродна и кръгова икономика.

По време на Acer Green Day стартира и „21-дневно предизвикателство“ на Acer, като част от мисията си Earthion, за да насърчи служителите си да предприемат екологични действия всеки ден и да ги превърнат в навик. Това предизвикателство се разширява като се включват и служителите на партньорите и доставчиците на Acer, както и потребителите. Потребителите също могат да участват чрез Instagram в #Acer21DayChallenge. Профилът в социалната мрежа следва няколко известни личности с влияние. Те разказват своите вдъхновяващи истории за своя начин на живот и конкретните им действия за намаляване на използването на продуктите или повторната им употреба, с мисъл и грижа за планетата..

Повече информация относно Acer Green Day може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови