Проф. Любомир Стойков с медал от УНСС

OFFNews 28 май 2024 в 15:00 500 0

Проф. Любомир Стойков с почетен медал от УНСС

Снимка Проф. Любомир Стойков с почетен медал от УНСС

Проф. Любомир Стойков с почетен медал от УНСС

Проф. д. н. Любомир Стойков беше удостоен с възпоменателен медал “Проф. Стефан Бобчев’’ и грамота за цялостен принос към комуникационната наука и медийното знание, както и за утвърждаване на доброто име и авторитет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Отличието му беше връчено от ректора на висшето училище - проф. д-р Димитър Димитров, по повод 70-ата годишнина на проф. Стойков, съобщиха от пресцентъра на УНСС.

Проф. д.н. Любомир Стойков е преподавател в катедра на ЮНЕСКО “Медии и обществени комуникации“ в УНСС, изкуствовед, естет, журналист, PR и медиен експерт. Проф. Стойков е носител на награди като “Почетен знак на президента на Република България за значим принос към българската култура, наука и образование“; “Златен век – звезда“ на Министерството на културата за принос към културата и изкуството, и “Почетен знак на ректора за високи постижения в учебната и научната дейност, и заслуги към УНСС“.

Проф. Любомир Стойков въвежда за първи път в българската университетска образователна система дисциплината “Фирмена култура и комуникация“, а по-късно и предметите “Бизнес комуникация“, “Управление на връзките с обществеността“, “Култура и медии“, “Лайфстайл журналистика“ и “Имиджмейкърство“.

“За мен като ректор на УНСС е особена чест да връча на проф. д.н. Любомир Стойков възпоменателен медал “Проф. Стефан Бобчев” и грамота за цялостен принос към комуникационната наука и медиязнанието и за утвърждаване доброто име и авторитет на УНСС“, посочи проф. д-р Димитър Димитров.

“Проф. Стойков е учен с впечатляваща академична кариера, обществена и разпознаваема публична личност, той е от хората, които допринасят за положителния имидж и медиен облик на нашия университет. Трябва да подчертаем, че той въведе медиите и комуникациите като предметна и лекционна сфера в УНСС. Той е първият преподавател в УНСС по комуникации и фирмена култура още от постъпването му в него през 1993 година. Създател и научен ръководител е на магистърската програма “Връзки с обществеността“, каза още ректорът. Проф. Димитров обясни и защо колегите от катедрата на ЮНЕСКО “Медии и обществени комуникации“ са избрали да го почетат, по време на своя докторантски семинар.

“Развълнуван и трогнат съм от вниманието и този висок приз. Признателен съм, че моята работа в УНСС е забелязанa, оценена и адмирирана по достойнство“, коментира проф. д.н. Любомир Стойков. “Наградата има троен адресат и ще я посветя на моето семейство, на моята любима катедра на ЮНЕСКО “Медия и обществени комуникации‘‘, и на моите прекрасни студенти и докторанти, настоящи и бъдещи”, добави той.

Проф. Стойков обясни, че винаги се е стремял да бъде интерактивен и че неговото вдъхновение са студентите.

“Безкрайно щастлив съм, че толкова голяма и важна част от моята биография – творческа, научна и преподавателска, е свързана с УНСС. Ще се радвам, ако с моята дейност съм допринесъл за устояването и на комуникационни ценности. УНСС ме доизгради, той разкри моя потенциал, за мен е чест да бъде част от академичната колегия на българския Харвард”, добави отличеният професор.

Доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО, и студент на проф. Стойков, разказа повече за своите спомени от времето, когато той е бил неин преподавател и по-късно колега, благодарение на когото, интересът ѝ към журналистиката не е угаснал.

“Като човек на бизнеса ценя в него професионализма, който поставя на първо място, и пословичната му почтеност и откритост. Той е етичен, прозрачен и точен, с уважение към другото мнение, едни рядко срещани качества”, отбеляза Максим Бехар, председател на Съвета на настоятелите на УНСС и докторант на проф. Стойков.

Отбелязването на 70-годишнината на проф. д.н. Любомир Стойков беше част от докторантски семинар, на който бяха обсъдени различни теми – от влиянието на изкуствения интелект върху стратегическото комуникационно планиране в технологичния сектор, през перспективите и предизвикателствата пред изкуствения интелект в спортния ивент мениджмънт, и неговото влияние върху телевизията, до предизвикателствата в работата на журналистите при отразяването на войната в Украйна, и влиянието на конфликта в Газа, отбелязват от висшето училище.

БТА припомни, че Университетът за национално и световно стопанство отбеляза своята 104-та годишнина с три нови инициативи - откриване на модерен колцентър, възможност за виртуална разходка в сградата на УНСС, и свое собствено приложение за вътрешна навигация. На тържествен академичен съвет ректорът проф. д-р Димитър Димитров представи новите инициативи за висшето училище.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх