ЦСКА пред фалит - Манджуков и Инджов се отказват от армейците

OFFNews Последна промяна на 25 март 2015 в 13:30 5944 16

Акционерите Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков се отказаха от сделка и няма да поемат разходите на ЦСКА. Те изпратиха декларация до медиите, в която обявиха, че не искат да кредитират повече мажоритарния собственик на армейците Александър Томов, който не е представил финансов отчет и баланс на отбора за 2014 година.

Междувременно фенове на армейците се събират пред стадион "Българска армия" и блокират подстъпите, по които се очаква да пристигне Александър Томов. Съществува реална опасност клубът да не успее да погаси най-належашите си задължения в размер на 800 хил. лв. до края на месеца и отново да остане без лиценз, както през 2008 година, алармират феновете на армейския клуб. 

Ето пълния текст на документа:

"С настоящото заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарния собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.

С оказана от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента.

В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основана която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба.
Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял баз да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата червена общественост продължава да стои въпроса относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.

Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност нови настоящия мажоритарен собственик.
Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарния собственик ни принуди да се откажем", се казва в декларацията. 

Босът на ЦСКА Александър Томов отвърна на удара с декларация на сайта на ЦСКА. Обвиненията на акционерите Инджов и Манджуков, че не са получили предварително финансовите отчети той определи като "елементарни лъжи", а позицията им да се отрекат от ЦСКА "достойна за съжаление". Футболният бос успокои феновете писмено, че има резервен план за финансиране и спасение на клуба. 

Вижте деклерацията на Томов и компания: 

До всички привърженици на ЦСКА:

Декларацията на лицата Петър Манджуков и Юлиан Инджов е достойна за съжаление. Причината не е в отказа им да помогнат на ПФК ЦСКА АД, а в използването на елементарни лъжи , които лесно могат да бъдат опровергани. Оставаме с впечатлението, че намесата на двамата в делата на ПФК ЦСКА АД, атаката им срещу Стойчо Младенов, както и последните им действия са част от опит армейският клуб да бъде поставен на колене. "Спомоществователството" на Манджуков и Инджов в края на 2014 година е свързано с принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7%. Смешно и несериозно е изявлението, че на тях им е било отказвана информация за финансите на клуба. За това са свидетели десетки служители, начело с изпълнителния директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров, които работеха през цялото време лично с Инджов и които отговаряха на всяко негово искане. Ще направим всичко възможно, за да се спаси клубът, както сме правили досега . Имаме резервен план , по който се работи в момента."Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2015 в 21:48

Цска има план Б…........група :)

25.03 2015 в 16:07

Абе хора сега като Русия са с различни цветове във флага отборът носел името Червено знаме имащ петолъчка в емблемата по-скоро вече е свързан с Турция ли? Да ги наричаш армейци без да имаме армия не върви, а гледам и построилият сараите на Доган днес се разколебал да го купи, ама имал апетит и той към бившите червени боклуци на боклучарите от Титан. Днес докато ДПС е на власт Ц(*КА е нужно на мюсюлманите в страната - дано не го фалират зли българи

25.03 2015 в 15:41

Това, че футболът умира, е хубава новина. Няма друг спорт, който да има в публиката си такъв висок процент на нискоинтелигентни простаци. Интересно как другите спортове нямат гамени, които се бият и чупят подред.

Футболистчетата са ни обескомени, гримирани, с направени мигли, вежди, нокти. Обикновени келешчета, дето хвърлят салфетки докато не шмъркат. Нищо не става от тях.

Отборите - прекрасен начин да се перат пари от шефчетата/спонсорите.

На всичкото отгоре - гореизброената безсрамно носят имена на велики българи като Левски и Ботев.

Ако се забрани футболът със закон и се инвестират сивите милиони в други спортове, ще бъде много по-добре.

25.03 2015 в 15:33

Поп Дръвчо, то това е целта-въртят сучат и така поднасят инфото, че накрая да се формира мнение, че уж Лупи съсипал отбора. Нали уж щяха да влизат тези двамата в отбора и да наливат пари. Дадоха около 4 млн., ама така ли се дават, без да знаят финансовото състояние. Това са стари хиени-бизнесмени, гледат под лупа всичко, проучват и до 9-то коляно. Просто сега знаят, че Томов няма избор и някак си искат той да извади отбора, като плати дължимите пари от 800 бона, за да вземе лиценз и те после да влезнат в клуба. А ако не ги плати, ще обвинят него, че отбора е изпаднал. А той няма да ги плати, защото цялата схема бе друга, преди тези да дойдат с обещанията. Излъгаха го и него, и феновете.

25.03 2015 в 15:32

Няма по-просто племе от българите! Вълкът Лупи вече за н-ти път лъже и всички му се хващат, а той си гледа кефа и се смее доволно отстрани, че и този път му е минал комунистическия номер! То не беше партията Евролевица, Крамиковци, ЦСКА на 2 пъти, участие във фирми за изкопуване и продаване на ел.енергия и др.! На всичко отгоре "оправдан" от "независимия БГ съд", както гордо сподели той. Всеки народ си заслужава съдбата! Не е зле по история и български език да залегнат повече произведения на Ботев, Раковски, Захари Стоянов и др., които бяха забранени през "светлия социализЪм"! Само тогава, когато научим следващите поколения да разпознава отрованата от ядливата гъба може нацията и държавата да оцелеят! Но за съжаление това явно е мисия невъзможна, и както са казали от ЦРУ до 30 години България ще стане нещо като Сомалия, Афганистан, Йемен, Судан и т.н. Надявам се, че Европа няма да допусне на границата да има такъв съсед, но все пак от българите зависи, защото ще издигнат една 5 метрова ограда с ток и европейците ще си решат проблема!
Българинът не се научи, че не трябва да чака месията и да вика неволята, а трябва да се води революция в най-кървав вид, иначе след четвърт век ще сме само статистика!

25.03 2015 в 15:25

Ако футболните запалянковци утрепят Лупи ще компенсират всичката футболна простотия от последните 20 години поне.

Ама не са такива хора.

25.03 2015 в 15:25

Някои и да се радват, радостта им ще е кратка. Леко полеко футболът в БГ умира. Няма да има вече дербита, няма да има нищо. Тази еднодневка от Разград рано или късно ще приключи, Литекс и него виждаме къде е в момента, бг отборите са в тотален финансов колабс.
А и е очевидно, че срещу ЦСКА се работи в негативна посока. Не били им дали нищо, не се били запознали с финансовите отчети. Някой будала вярва ли на тези глупости. Абе кой будала ще налее милиони в клуб, за когото не знае финансовото му състояние. Причините са много-апетитния терен в Борисовата градина не е никак малка причина. Години наред този клуб се източваше целенасочено, къде за лични облаги, къде за постигане на целта, която е в момента. Няма такъв друг клуб в бг, който с толкова финансови проблеми всеки шампионат да се бори за титла, да сглобява всяка година нов отбор и все да е сред първите. Ето това дразни много редица важни личности, щото въртят, струват и ЦСКА все е пред тях. Вземете Левски-за първа година с по-така финансови проблеми и отборът се срина. Представям си, ако ЦСКА бе с организацията и парите на делиорманците........другите титла нямаше да видят сигурно десетилетие. За Левски същото важи, та да не кажете нещо.
Завистниците нека се радват, ама с тази развръзка се доказва и "умишленото" уж падане от Ботев, да Левски да играе под чертата на първите 6 отбора. Просто батака е подготвян доста назад във времето.

25.03 2015 в 15:24

Лупи май пак ще изхвърчи като снаряд от "Червено знаме".

25.03 2015 в 15:06

Яяяяя, абе къде е онзи от Хонг Конг? Да не е от филма Кинг Конг? И преди казах - тоя беше някакъв актьор, който трябваше да изиграе добре ролята на "инвеститор".. Спомням си същата ситуация преди с едни подобни за АЕЦ Белене... Както и сега БТК, преди време Кремиковци беше разграбен и продаден за 1 евро.. И преди и сега Томов е начело на ЦСКА.. нищо не намеквам, просто съвпадение

25.03 2015 в 14:53

Блага вест.