ЦСКА пред фалит - Манджуков и Инджов се отказват от армейците

OFFNews 25 март 2015 в 13:30 6557 16

Акционерите Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков се отказаха от сделка и няма да поемат разходите на ЦСКА. Те изпратиха декларация до медиите, в която обявиха, че не искат да кредитират повече мажоритарния собственик на армейците Александър Томов, който не е представил финансов отчет и баланс на отбора за 2014 година.

Междувременно фенове на армейците се събират пред стадион "Българска армия" и блокират подстъпите, по които се очаква да пристигне Александър Томов. Съществува реална опасност клубът да не успее да погаси най-належашите си задължения в размер на 800 хил. лв. до края на месеца и отново да остане без лиценз, както през 2008 година, алармират феновете на армейския клуб. 

Ето пълния текст на документа:

"С настоящото заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарния собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.

С оказана от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което до голяма степен позволи функционирането на клуба до момента.

В момента се прави опит да ни бъде прехвърлена финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основана която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба.
Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял баз да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за придобиване на мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата червена общественост продължава да стои въпроса относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.

Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност нови настоящия мажоритарен собственик.
Имахме най-доброто желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарния собственик ни принуди да се откажем", се казва в декларацията. 

Босът на ЦСКА Александър Томов отвърна на удара с декларация на сайта на ЦСКА. Обвиненията на акционерите Инджов и Манджуков, че не са получили предварително финансовите отчети той определи като "елементарни лъжи", а позицията им да се отрекат от ЦСКА "достойна за съжаление". Футболният бос успокои феновете писмено, че има резервен план за финансиране и спасение на клуба. 

Вижте деклерацията на Томов и компания: 

До всички привърженици на ЦСКА:

Декларацията на лицата Петър Манджуков и Юлиан Инджов е достойна за съжаление. Причината не е в отказа им да помогнат на ПФК ЦСКА АД, а в използването на елементарни лъжи , които лесно могат да бъдат опровергани. Оставаме с впечатлението, че намесата на двамата в делата на ПФК ЦСКА АД, атаката им срещу Стойчо Младенов, както и последните им действия са част от опит армейският клуб да бъде поставен на колене. "Спомоществователството" на Манджуков и Инджов в края на 2014 година е свързано с принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7%. Смешно и несериозно е изявлението, че на тях им е било отказвана информация за финансите на клуба. За това са свидетели десетки служители, начело с изпълнителния директор на ПФК ЦСКА АД Александър Тодоров, които работеха през цялото време лично с Инджов и които отговаряха на всяко негово искане. Ще направим всичко възможно, за да се спаси клубът, както сме правили досега . Имаме резервен план , по който се работи в момента."



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!