Петър Манджуков: Напускам ЦСКА, искам си парите до май

OFFNews 15 март 2015 в 19:33 9401 6

Снимка БГНЕС

Бизнесменът Петър Манджуков, един от менторите, които издържат ЦСКА, обяви в ефира на bTV, че още в петък си е подал оставката от Надзорния съвет и напуска клуба на армейците.

Оръжейният бос и синът му Ивайло държат големи пакети акции и няколко пъти са давали пари за издръжката на "червените" под формата на заеми, но сега поставят ултиматум на Александър Томов и искат да им се издължат до май. Ходът на бизнесмена поставя под съмнение бъдещето на "червените".

Манджуков намекна, че може да получи нови акции за парите си, след което ще ги раздаде на феновете. Оръжейният бос не е съгласен с нереално високите заплати в отбора, както и с големите разходи, представени му от съакционера Александър Томов. "Не е ясно за какво са похарчени 14 млн. лв.", пояснява Манджуков и напомня, че дори шампионите от "Лудогорец" получават за резултатите си по-малко средства.

"Да си закупя акции в армейския клуб е идея в нашето семейство. Големият ми син Ивайло живее с ЦСКА. В тежката ситуация, когато беше въпрос да се вземе лиценз за продължаване напред, съм вложил в ЦСКА над 2 милиона лева, като съм закупил 200 000 акции, останалите са дадени чрез "Лира инвестмънт" на г-н Томов като кредит. Плащах няколко месеца хранителните добавки за футболистите. Давал съм определени пари за премиите. Освен за официалните акции съм инвестирал и други средства, които не са оформени като договори", признава Манджуков.

„Големият ми син Ивайло отделя много време и енергия, за да присъства на всичко, което се случва в ЦСКА", продължи Манджуков.

"Много е неприятно да се говори как съм взел някакви пари от трансфера на Буш в Англия. Нека не се изливат някакви неща за човек, който е направил нещо. Трансферът на Буш беше обявен за половин милион евро. Аз накарах един мой близък партньор - г-н Инджов, да инвестира подобна сума. Общата ни инвестиция е над 4 милиона лева в ЦСКА, на нас двамата“, казва бизнесменът.

"Тръгвам си от ЦСКА, ръководството има моята оставка. Това не е за да навредя на отбора. Г-н Томов също е споделил, че независимо от нашите човешки отношения, ние имаме различен подход. Няма нищо страшно“, посочва той.

"Никога не съм поставял въпроса за уволнението на Стойчо Младенов. Казвал съм само, че заплащането на всеки труд трябва да е адекватно на резултатите. На него му е виновен теренът, реферите, само той и футболистите са някакви ангели“, атакува 72-годишният пловдивчанин и ясно даде да се разбере, че не е сред феновете на Стойчо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!