Собственикът на Левски призна за 20 милиона дългове

OFFNews 28 октомври 2016 в 18:13 5938 2

Дълговете на Левски са 20 милиона лева, но това не е проблем, защото клубът можел да ги обслужва, заяви новият собственик на "сините" Спас Русев в радиоефира.

"Манчестър Юнайтед има близо милиард дългове. Не е въпросът колко и какви задължения имаш, а дали може да ги погасиш. Левски няма проблеми и е финансово подсигурен до края на сезона", казва бизнесменът, който държи 46 процента от акциите на 26-кратните шампиони на България.

Русев споделя също, че е станал реален собственик на "Виваком" на 31 август, но юридически трикове бавят вписването на новите членове на Надзорния съвет. Всичко обаче било въпрос на дни. Парите, които Левски е получил от "Виваком" под формата на спонсорство са близо 10 милиона лева, като само преди дни е бил преведен транш от около милион.

В момента се търсят варианти за увеличаване на капитала на Левски, с което процентът собственост на Русев и "Виваком" да се увеличи. Русев споделя и визията си за бъдещето на отбора от "Герена".

"Моделът с един човек не работи. Затова тук отборите се предават или подаряват и всеки собственик си тръгва с чувството, че се е отървал от нещо лошо. И Славия, и Локомотив (Пловдив) станаха шампиони, но какво от това? Трябва да се промени моделът в клуба, тотална реорганизация.

Да се започне от детско-юношеската школа и да се стигне до представителния отбор. В момента по начина, по който оперира българският футбол, той е в зависимост от един човек или спонсор.

Лудогорец е зависим от Кирил Домусчиев, Левски - може би от "Виваком", ЦСКА - от Гриша Ганчев. Този модел в дългосрочен план обаче не работи. Отборите трябва да се преструктурират, за да започнат да се самоиздържат", коментира още Спас Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

1

Nibble

28.10 2016 в 18:59

Да обявява "несъстоятелност" и да регистрира - Левски с или без тире София. И ние , левскарите, ще го "припознаем".....Микренския.... да не е по-умен от Русев я ???