Сексистки скандал изхвърли директора на тенис турнира в Индиън Уелс

OFFNews 22 март 2016 в 10:54 3336 4

Директорът на престижния турнир по тенис в Индиън Уелс напуска заради сексисткото изказване, което направи в неделя, 20 март, и с което засенчи дори женския финал, в който Виктория Азаренка победи световната №1 Серина Уилямс.

"Когато се върна отново в следващия си живот, искам да бъда някой от WTA (световната женска тенис асоциация - бел. ред.), защото те се облагодетелстват заради популярността на мъжкия тенис. Те вземат никакви решения, щастливци. Те са много, много големи щастливци.

Ако бях тенисистка, бих падал на колене всяка вечер, за да благодаря на Бог, че са се родили Роджър Федерер и Рафа Надал, защото те държат този спорт. Наистина", заяви Реймънд Мур.

Той не спря дотук, а продължи, описвайки някои от жените в тениса (Южени Бушар и Гарбине Мугуруса) просто като "физически привлекателни".

По-късно Мур се извини, казвайки, че коментарите му са били проява на "изключително лош вкус" и че съжалява за тях. Но щетите вече бяха факт и членове на тенис общността изразиха публично възмущението си.

Серина Уилямс заяви: "Очевидно е, че не мисля, че която и да е жена трябва да коленичи и да благодари на никого по този начин. Много хора не гледат тенис, освен ако не играем аз, сестра ми Винъс, други тенисистки.

След Мур и световния №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се забърка в сексисткия скандал, признавайки, че според него тенисистите заслужават да печелят повече от тенисистките.

Днес, 22 март, от ръководството на турнира обявиха, че Реймънд Мур се оттегля от поста изпълнителен директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!