Левски се изравни на върха с Лудогорец, Черно море влезе в тройката

OFFNEWS 30 октомври 2016 в 23:06 3175 0

Снимка botevplovdiv.bg

Отборът на Левски се изравни по точки на върха с Лудогорец след 1:1 като гост на Ботев в "Коматево".

"Сините" и "орлите" имат по 28 точки след изиграването на първите 12 кръга. В топ 3 влетя отборът на Черно море, който разгроми Нефтохимик Бургас у дома и събра 23 точки. Четвърти във временното класиране върви ЦСКА-София, който загуби у дома от Локомотив Пловдив ден по-рано.

Двубоят в Пловдив започна по кошмарен начин за столичани, които отстъпваха в резултата още в 13-ата секунда. Тодор Неделев намери с дълъг пас Жоао Пауло, който надбяга Александър Александров, и прехвърли майсторски излезлия срещу него вратар на "сините" Боян Йоргачевич, откривайки резултата за 1:0. Това е най-бързият гол за сезона.

Левскарите изравниха в 38-ата минута. Тогава след центриране от корнер топката попадна в Божидар Краев, който стреля, вратарят на "жълто-черните" Георги Георгиев изби топката, но намиращият се наблизо Роман Прохазка я прати във вратата с глава за 1:1.

Второто полувреме премина под знака на нервите. В самия край на двубоя Георги Георгиев и Роман Прохазка се скараха, но реферът Драгомир Драганов успя да овладее ситуацията.

Черно море пък не срещна никакви трудности срещу Нефтохимик у дома. Варненци откриха резултата в 23-та минута, след като капитанът Георги Илиев изпълни перфектно пряк свободен удар от около 20 метра и вкара за 1:0. В 38-та минута Георги Илиев изведе в отлична позиция Уго Секо, който напредна и преодоля вратаря на гостите Стоян Колев и спокойно отбеляза втория гол за Черно море.

В 61-та минута Иван Коконов центрира прецизно отдясно, а Пламен Николов с глава от границата на вратарското поле вкара за 3:0. Бургазлии отбелязаха почетно в 78-ата минута чрез Иван Вълчанов, който се разписа от воле с красиво попадение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!