Лудогорец изпревари Левски на върха в Първа лига

OFFNews 29 октомври 2016 в 00:28 2634 0

Шампионът Лудогорец е новият лидер в Първа лига, след като победи хита Дунав (Русе) с 5:3 в спиращ дъха трилър от 12-ия кръг.

В герой за "орлите" се превърна  румънецът Клаудио Кешеру, който отбеляза три попадения (15, 30, 75), и по едно добавиха Вандерсон (45) и Джонатан Кафу (90).

Точни за тима от Русе бяха Будинов (14), Шопов (33) и Патев (66). Мачът бе доста атрактивен, но повечето от попаденията паднаха след грешки в защита.

С успеха разградчани събраха 28 точки, с една повече от досегашният лидер Левски. "Сините" са с мач по-малко и могат да се върнат на върха при успех над Ботев в неделя в Пловдив.

"Нас ни интересува победата. Първите два гола, които допуснахме, бяха от наши грешки. Съперникът ни с нищо не ни изненада. Бяха се затворили и ритаха топката напред. Изпуснахме много ситуации.

Важното е, че ние победихме и отборът показа характер. Изобщо не се притеснявам, че получихме три гола. Отборът има достатъчно качество и характер. Дори и при такава по-твърда игра може да отговорим.

Мачът с ЦСКА е много далеч. Играем мач за мач. Правим така да печелим и да радваме нашите привърженици", заяви след мача треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови