Бившият зам.-министър на туризма стана шеф на Левски

Симона Костадинова 23 ноември 2015 в 12:53 4787 6

Бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев е новият председател на Надзорния съвет на Левски.

Предложението е гласувано на Общото събрание на акционерите на тима днес, заяви Ботев пред OFFNews.

Той застава на мястото на Тодор Батков, който преди няколко месеца обяви, че се оттегля от поста, но днес се случи формалното му освобождаване. Той заяви пред акционарите, че оставя тима в "сигурни ръце". 

Припомняме, че до февруари тази година Бранимир Ботев бе заместник-министър в новосъздаденото Министерство на туризма. Той беше зам.-министър в МИЕТ с ресор "туризъм" още по времето на кабинета "Орешарски" и остана на поста и в служебното правителство, и в кабинета "Борисов 2".

Още в първия ден, след като стана министър на туризма, Николина Ангелкова влезе в конфликт срещу Ботев и поиска да бъде сменен - с аргумента, че той й е насаден за зам.-министър от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Така няколко месеца по-късно той беше освободен.

Ботев е бивш председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. Бил е и член на Управителния съвет на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки.

През 2012 година Ботев е бил член на Консултативния бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. Бил е член на Управителния съвет на "Деловая Россия"- Европа, както и на Националния борд по туризъм.

Ботев е дипломиран магистър по Социология с профил "Социално управление" от Софийския университет. Той е специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!