Бербатов на 1/4-финал в Шампионската лига

OFFNews 18 март 2015 в 00:11 3405 0

Отборът на Монако се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, въпреки че загуби с 2:0 от Арсенал на своя стадион "Луи Втори".

Футболната ни звезда Димитър Бербатов започна като титуляр за домакините. Бившият български национал остана на терена до 70-ата минута, когато беше заменен от Бернардо Силва.  С победата на Монако Димитър Бербатов достига до този етап в лигата за с трети различен отбор. След като стигна до 1/4 финалите с "Байер" и "Манчестър Юнайтед", българският централен нападател го стори и с "Монако". 

В днешния двубой ключовият фактор, който помогна на "монегаските" да продължат напред, бе победата в първата среща с 3:1, която те завоюваха на "Емиратс" в Лондон.

Срещата започна спокойно. Мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер заложи в атака на Даниел Уелбек и Оливие Жиру, които бяха подпомагани от Месут Йозил и Алексис Санчес. Домакините започнаха агресивно и още в 3-ата минута можеха да поведат. Бербатов подаде на Моутиньо на границата на наказателното поле, но ударът на португалеца прелетя покрай вратата. След четвърт час Оливие Жиру се пребори за висока топка и от 3-4 метра стреля в аут след удар с глава.

В 23-ата минута Кошчелни разтресе горната греда, а в 36-ата Жиру беше изведен сам срещу вратаря Даниел Субашич, който изби шута му. При добавката обаче французинът беше безмилостен за 0:1. Секунди по-късно Дани Уелбек можеше да покачи, но Абденур изби силния му шут. Малко преди почивката отново Жиру овладя пас на Уелбек в пеналта, Субашич обаче спаси удара му.

През втората част в 53-ата минута Месут Йозил изпълни отлично пряк свободен удар и затрудни максимално стража на Монако, който с мъка изби в корнер. Няколко минути след това Бербатов отправи две опасни центрирания в наказателното поле на противника, от които не се стигна до нищо интересно.

В 78-ата минута Уолкът уцели гредата, а топката попадна в Арън Рамзи, който с премерен шут от границата на наказателното поле опъна мрежата за 0:2.

В крайна сметка с общ резултат от двата мача 3:3, но три попадения на чужд терен Монако продължава напред в Шампионската лига и ще очаква съперника си за четвъртфиналите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови