3:0 за Холандия срещу беззащитна Бразилия (видео)

ОFFNews 12 юли 2014 в 23:09 3792 5

Холандия разгроми с 3:0 домакина на Световното първенство по футбол Бразилия в мача за третото място.

Така отборът на Луис Ван Гаал завършва Мондиал 2014 без нито една загуба в редовното време. "Селесао" пък остава на четвърто място. По време на турнира отборът допусна цели 14 гола в своята врата, 10 от които в последните си два двубоя.

Развоят на мача минута по минута:

Само за 16 минути Холандия вече води с 2:0 на Бразилия, а заплахата да се повтори кошмарът с Германия става все по-реална.

Холандия поведе още във втората минута. Голът отбеляза Робин ван Перси от дузпа, но ситуацията бе, меко казано, спорна.

Ариен Робен получи пас на скорост от дясно и се оказа лице в лице срещу вратаря. Завърналият се след наказание капитан на кариоките Тиаго Силва го задържа за фланелката и го извади от равновесие. Нарушението беше безспорно, но категорино започна поне на няколко метра от наказателното поле и беше редно да се отсъди пряко свободен удар, а не дузпа.

Сякаш за да компенсира това, съдията Джаме Хаймуди от Алжир спести червения картон на Тиаго Силва, който е задължителен при голова атака, при която нападателят остава сам срещу вратаря.

При изпълнението на дузпата вратарят Жулио Сезар позна ъгъла, но ударът на Ван Перси бе неспасяем.

В 16-минута след атака на Холандия от дясно бразилски защитник изби точно на крака на Блинд и ударът от точката на дузпата бе неспасяем.

При атаката останаха съмнения за засада.

След двата гола Бразилия опитва нещо като натиск, но въпреки че по-рядко играе с топката, Холандия имаше по-добри положения.

Съдийството по време на целия мач може да се определи като скандално. Между 60-ата и 70-ата минута Хаймуди не отсъди две заслужени дузпи в полза за Бразилия. Ако в първия случай беше спорно дали холандският защитник е имал време да дръпне ръката си, с която спря топката, то във втория нарушението беше стопроцентово. Вместо дузпа обаче алжирецът отсъди жълт картон на Оскар за симулация.

Преди тези ситуации имаше поредица от странни решения на цялата съдийска бригада - спорни засади и поне няколко спестени картона - най-вече на бразилци - за груба игра срещу Ариен Робен, както и поредица от обратни фалове при незначителни ситуации в центъра. 

В добавеното време Вилиоан отбеляза трети гол при красива контраатака. Само минута по-късно "лалетата", които в този мач бяха в резервния си син екип, можеха да отбележат четвърти гол, а освен това съдията спести дузпа в тяхна полза за нарушение срещу Робен.

В последните минути треньорът Луис ван Гаал предприе екзотичен, но натоварен с много символика жест, като смени вратаря Силесен с резервата Ворм.

И още едно екзотично решение на Ван Гаал - Холандия стана първият отбор в историята, който използва всичките си 23-ма футболисти.

След церемонията, на която Холандия получи медалите си, Робин ван Перси отиде до трибуните и даде капитанската си лента на емблематичен фен, който е на всички мачове на "лалетата" още от предишния Мондиал. 

Бразилия - Холандия 0:3

0:1 Ван Перси (3'-д)
0:2 Блинд (17')
0:3 Вийналдум (93')

Съставите:

Бразилия: Сезар; Майкон, Тиаго Силва, Давид Луиш, Максуел; Луис Густаво, Паулиньо; Рамиреш, Оскар, Вилиан; Жо

Холандия: Яспер Силесен; Дирк Каут, Стефан де Врий, Рон Влаар, Бруно Мартинс Инди, Дейли Блинд; Жорди Класи, Джорджиньо Вийналдум, Джонатан де Гузман; Ариен Робен, Робин ван Перси

Отборна статистика:

Бразилия - Холандия

11 Общо удари 8
5 Удари във вратата 5
16 Нарушения 20
58% Владение на топката (%) 42%
4 Корнери 1
2 Спасявания 5
1 Засади 2

Ако искате да споделите нещо за Мондиал 2014, можете да го направите в новата игра на OFFNews. Направете видео коментар, качете го в OFFTube и можете да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови