Най-голямата рекламна агенция "Пиеро" има нов собственик

Александра Маркарян 16 октомври 2013 в 17:27 22291 12

Красимир Гергов. Снимка: БГНЕС
Красимир Гергов. Снимка: БГНЕС

 

Рекламната агенция "Пиеро", през която минава най-голямата част от парите за реклама към медиите, има нов собственик.

Доскоро "Пиеро" се управляваше от Иво Цеков - доверен човек на рекламния бос Красимир Гергов. Агенцията вече има втори управляващ, който представлява интересите на неясен собственик.

Смяната е станала чрез промяна в огледалното дружество на "Пиеро 97" - "Пиеро97 МА". През второто минават разплащанията към медиите за публикуваните реклами. 

Доскоро двете дружества бяха с еднаква управа и на еднакъв адрес.

От септември обаче "Пиеро" има още един изп.-директор - 49-годишната Венета Раднева Димитрова.

Димитрова е избрана за член на Съвета на директорите на извънредно Общо събрание, проведено на 8 август. Вписана е като зам.-председател на  Съвета на директорите на 3 септември. Негов председател все още е Иво Цеков, който доскоро държеше 80% от акциите на "Пиеро". Димитрова и Цеков са вписани като представляващи дружеството.

С влизането на Димитрова в "Пиеро97 МА" е направена и важна промяна в устава, която позволява скриването на истинския нов собственик, чието лице е Венета Димитрова. Според актуалния устав, приет също на 8 август, акциите на дружеството могат да бъдат не само обикновени поименни, а и на приносител. Акциите на приносител позволяват на новия собственик да остане анонимен за публичните регистри.

Справките в регистрите не показват да има документална връзка между Димитрова и реално контролиращите медиите у нас. 49-годишната нова шефка на "Пиеро" участва в училищно настоятелство "И. Н. Денкоглу" - София", където е и съпругата на Мирослав Боршош Камелия. Имала е собственост  в "ДМ Солюшънс" ООД и в несъществуващата вече фирма "Малина - Рачева, Иванова, Веселинова", в момента има в "Аркон консулт" ООД и "Българско сдружение за инженеринг, строителство и инвестиции" ООД.

В регистрите Венета Раднева Димитрова е вписана и като ликвидатор на фирма "Хоя Фуудс" АД и изпълнителен директор на "Орел лизинг" през 90-те години.

Новата шефка в "Пиеро" и съпругът й имат 89,160 кв. м. апартамент в столичния ж.к. "Лозенец", купен със заем от "Алфа банк" през 2008 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!