БСП-лийкс 2: Партизани, маскирани като граждани, налазват Фейсбук и форумите

Милен Енчев Последна промяна на 13 декември 2013 в 17:39 14499 52

Пиар стратегията за кампанията на БСП в интернет
Пиар стратегията за кампанията на БСП в интернет

 

„Партизанският подход“ в интернет - активно участие на анонимни БСП-активисти в социалните мрежи и форумите, е бил ключов прийом на левицата в интернет кампанията й за местните и президентски избори през 2011 г. Това личи от пореден списък документи, изтекли в сайта Balkanleaks.

Пиар стратегията за кампанията на БСП в интернет

В документ, изготвен през март 2011 г. от политическия консултант на младежкото БСП Любомила Тотина, подробно е описана технологията за интернет пиар на местно ниво. В обобщение тя се състои в това да "плюем по ГЕРБ, без да казваме колко сме велики".

„Партизанския подход“ пиар стратегът дефинира като "активното гражданско участие във вече функциониращи надпартийни страници", които по план трябва да бъдат превзети с цел "да се създават настроения и да се разпространяват слухове".Любомила Тотина

Осем месеца преди изборите щабът на БСП е възложил Фейсбук-задача на активистите си: "във всяка община да се подбере най-активната група и наши хора да публикуват активно в нея". На финалния етап през септември 2011 г. се предвижда "активизиране на максимален брой доброволци за писане на коментари в интернет".

Тотина е активист на младежката организация на БСП и пиар експерт от "Агенция по публичността". Тя е собственик на рекламната агенция „Оупън майндед“ и е близка до депутата от БСП Кирил Добрев (участвал в организацията на кол центъра на БСП за парламентарните избори през 2009 г. с помощта на очевидно незаконно придобити лични данни на таргетираните хора), писа сайтът „Бивол“.

Тя е в ръководството на фирмите Сградостроител и Сградостроител-инвест, в които преди годии Кирил Добрев е притежавал акции. Чрез фондация на името на баща му - покойният бивш вътрешен министър Николай Добрев, тя е регистрирала сайта „Аргументи“, трибуна на проекта на Първанов "АБВ".

Самата Тотина заяви, че не се сеща за конкретния документ пред „Бивол“ и пожела да се запознае с текста, за да се информира за дейността си отпреди 2 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2013 в 18:43

Алтернатива има, но я заглушават. Само другарски ментета се допускат в "менюто". И мислещите не влизат в "ресторанта". Което също устройва бандата - така също ги елиминират.

15.12 2013 в 14:02

тъп другарски спам от типа фентъзи.. кого будалкаш бе палаш

15.12 2013 в 13:47

И всички са от другарския конвейр. Като тебе.

14.12 2013 в 23:56

ще откраднат, след което ще го изядат и когато не могат вече да крадат - просто ще умрат.

14.12 2013 в 23:55

Те са идиоти, манипулатори, мошеници. Те не разбират, че това - да отнемеш спестяванията и вота на наивния пенсионер,на заблудения, не е никакво геройство, а е тежък грях, който ще се плаща. Ще се плаща пред Господ, но за тях това няма значение. Те са като мушичките-еднодневки - днес са тук, утре ги няма, каквото могат,

14.12 2013 в 21:02

иван казва:
14 декември 2013 в 20:58
това с партизаните е кофти. с герберите е по-лесно. маскират се на идиоти и сипят мантри относно червените боклуци и всякакви сексуални перверзии – лесно се познават

14.12 2013 в 20:58

това с партизаните е кофти. с герберите е по-лесно. маскират се на идиоти и сипят мантри относно червените боклуци и всякакви сексуални перверзии - лесно се познават :)

14.12 2013 в 20:50

Убаво! Бива и да е диктатура, ама само аз и никой друг да е диктатор. Щом обичате бондидж, обещавам веднага да си купя латексови гащи, седем милиона стегнати нашийника и един голяяям камшик. И обещавам да се науча. Така ме е доядяло на хора, дето не обичат сшободата, че може и да не ми е трудно.

14.12 2013 в 19:02

БАЛКАНСКИИ, НЕМА ЛЕК ЗА ТЕБЕ, САМО ЕДИН НОО ГОЛЕМ И ЧЕТВРЪТИТ ГРЕЗДЕЙ У ЦЪРВЕНАТА ТИ ЗУРЛА, МА И ТОВА НЕМА ТЕ ОПРАИ, КАТ СИ ЕРАЗИАТЪЦ -КЪФ ГО ЛАПАШ ТУА ВЕ !? ЖЕЛЕЗОЗУБЫЕТЕ МУЖИЦИ ТЕ ЧЕКАТ, МА НЕМА МЪДЕ ЗА ТАМ, МОЖЕШ САМО ДА СМЪРДИШ ТАЙНО ТУКА, ПО СТАР АГЕНТСКИ ПИНИЗ, ГОВНЮЮЮЮЮ....

14.12 2013 в 18:00

"Демокрацията" по принцип е нефелна.