Станишев: Протестът на КНСБ е безсмислен, дано не бъдат употребени

OFFNews 19 ноември 2013 в 15:10 6653 40

Сергей Станишев
Сергей Станишев

 

Утрешният протест на КНСБ се обезсмисля, защото от 30 искания 19 са в процес на реализиране, вече реализирани или са заложени в бюджета, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Надявам се да не бъдат употребени политически, защото има такъв риск, коментира социалистът.

КНСБ обяви миналата седмица, че на 20 ноември в София организира протестен митинг срещу недофинансираните сектори чрез бюджета за следващата година.

Той коментира и промените в Бюджет 2014 г. между първо и второ четене: „Основните неща, които ще бъдат които ще бъдат внесени и подкрепени от Коалиция за България и от ДПС, са много важни за страната.

Една от темите е свързана със споразумението между министъра на здравеопазването, министъра на финансите, НЗОК допълнителни 29 милиона лева за ваксини в бюджета на Министерство на здравеопазването. Тези средства, които досега са били в здравната каса, остават там.

Втората важна промяна е свързана с висшето образование. 21,5 милиона лева за качество на образованието, ще се осигурят допълнителни средства практически на всички ВУЗ-ове в България.

Третата ключова промяна е свързана с облекчаването на хората с ниски доходи, условно казано „бедните работещи”. На хора с доходи до 340 лева ще бъде връщан данъкът по закона за доходите на физическите лица. Един човек, който получава минимална работна заплата, ще получава обратно приблизително 350 лева накуп. Това са над 200 000 български граждани”.

Лидерът на социалистите обяви, че се готви и законопроект, който да регламентира дейността на търговските вериги. Той ще бъде разгледан, след като се приеме бюджетът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!