Протестът довечера: Горска и съдебна реформа сега!

OFFNews 15 декември 2015 в 15:16 3467 9

Снимка OFFNews

Тази вечер ще се проведе пореден протест за неосъществената правосъдна реформа, като този път природозащитници ще се присъединят към недоволството.

Зелените ще протестират срещу нелегалната сеч в страната, като организаторите от "За да остане природа в България" канят желаещите да изразят своята позиция пред паметника на Патриарх Евтимий в столицата. Протестът започва в 18:30, като планът на организаторите е шествието им да се слее с другия протест пред Съдебната палата.

"В сряда ще се гласуват окончателно промените в Конституцията. Ако се приемат седемте идеи за съдебна реформа, ще можем да спрем и нелегалната сеч, и корупцията. В противен случай ще загубим нашата природа и България ще се превърне в пустиня", пишат организаторите.

Причината за гражданското недоволство са постъпилите редица сигнали за незаконна сеч в цялата страна, които се случват благодарение на "политически чадър" и корупция в отговорните институции – Изпълнителната агенция по горите и Министерство на земеделието и горите, които според природозащитниците в момента не си изпълняват задълженията, а нарушителите не се наказват.

"В страната се секат 7 милиона кубични метра дървесина на година, двойно повече от преди 7 години. Корупцията в Министерство на земеделието вече не може да се трае," посочват още те.

Организаторите напомнят и за скандалните обществени поръчки за джипове по 200 000 лева за четири държавни предприятия под шапката на Министерството на земеделието и храните, за които OFFNews съобщи, спечелени от съученик на земеделския министър Десислава Танева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews