Протестът дари 100 лв. на министър Рашидов, за да си ходи от поста (снимки)

Ивайло Анев 27 април 2015 в 09:59 12707 38

Снимка Ивайло Анев

Участниците в протеста #ПейWithMe дариха над 100 лв. на Вежди Рашидов.

Участниците в протеста #ПейWithMe дариха над 100 лв. на Вежди Рашидов, за да спре да бъде министър на културата. Това стана точно в 9 ч. в сградата на министерството.

Акцията на протестиращите идва след поредния скандал около Рашидов, който се разрази заради концерта на православния хор „Йоан Кукузел” в катедралата „Нотр Дам дьо Пари” и решението на Рашидов да прати хористите в Париж само с 35 евро джобни.

Тогава тенорът на камерния ансамбъл Георги Петров изрази чрез Фейсбук обидата си от отношението, което има Министерство на културата към „Йоан Кукузел”. След това той беше отстранен от хора и не пя на концерта в Париж, а по негов адрес Рашидов каза: "Ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може".

Рашидов обаче не прие лично кашона със стотинки, в който имаше две пури и малка бутилка уиски.

Протестиращите оставиха събраните пари на охраната на културното министерство.

Протестиращите събираха само стотинки - с целта да стигнат лимита от 100 лв. Точно колкото Рашидов обеща на Петров в национален ефир, "за да спре да се оплаква".

В общата сума имаше 109.22 лв., 5 стари стотинки, 1.22 евро, 9 цента, 224 пенса, 7 пенита, 75 турски куруша, 100 хърватски липи, 7 македонски денара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!