Quantcast

Протест срещу ЦИК заради отказа й да разгледа сигнал за агитация на турски език

Симона Костадинова Последна промяна на 14 октомври 2014 в 11:34 4800 4

Граждани готвят нов протест пред сградата на бившия Партиен дом, където се помещава Централната избирателна комисия. Този път демонстрацията е заради неразгледани материали, свързани с агитация на чужд език, осъществявана от ДПС.

Протестът ще се проведе утре в 18 и 30 часа, а сред организаторите му са един лицата на протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и срещу кабинетът на бившия премиер Пламен Орешарски.Това са Бебо Халваджиян, Теодор Михайлов, Ася Стоянова и "ранобудния" студент Борис Рангелов.

"Разглеждането на видеоматериалите по сигнала е било отхвърлено с гласовете на членовете на ЦИК от квотата на ДПС Ерхан Чаушев, Севинч Солакова и Метин Сюлейманов, също Алексанър Андреев от БСП и самия председател на ЦИК Ивилина Алексиева от БСП", посочват организаторите на събитието.

Протестиращите обясняват, че с предизборната агитация на турски език е нарушена норма по член 133, алинея 2 от Избирателния кодекс, която гласи, че предизборната кампания се води на български език. Ето какво точно гласи тя:

Чл. 133. (1) Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

(2) Предизборната кампания се води на български език.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2014 в 16:59

Павел Комаров знаеш ли кое е готиното 1-во София не е БЪЛГАРИЯ, 2-ро ку*вите като теб са прекалено малко и 3-то с това ш*бано име нищо чудно и ти да си някакъв е*ан ТУРЧИН! Време е ДПС и явно КОМАРОВ да си хващат багажа и кой от къде е! Е*ем ти боклуците!

14.10 2014 в 17:26

до Павел Комаров
г-н Комаров а Вие какво предпочитате агитация на турси език ли? Да го въведа в училище и да го направят втори официален език ли? Тогава напшраво да приемаме исляма и да слагаме фереджетата!!!!
Чета комнетарите по форумите и се плаша накъде вървим.Не се и учудвам, че децата ни бягат навън.
СПОМНЕТЕ СИ ВСИЧКИ ЗАВЕТА НА ХАН КУБРАТ! И СИ СПОМНЕТЕ КОГА И ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ПОДНАЛА ПОД ТУРСКО РОБСТВО (ИЛИ БЕШЕ ПРИСЪСТВИЕ!
НАЙ СМЕ УЧЗВИВИ КОГАТО СМЕ РАЗДЕЛЕНИ, А СЕГА Е ТОЧНО ТАКА.
Дайте да спрем да се плюем да се обединим и да изгоним партията ДПС от политическия живот. В противен случай нещата стават все по страшни.

14.10 2014 в 14:30

Тези организатори от протестна мрежа ги видяхме, че работят за Америка ,а не за България. С този протест искат да трупат девиденти, върху компрометиралите си вече физиономии, с цел последващо американизиране на нацията ни, след това този разпален протест да го изкривят за нещо друго - анти българско.
Няма да успеят да запалят пожар, защото вече софиянци се осъзнахме и вече голяма част от софиянци знаем как да гасим пожари, за да има стабилна България по примера на нашия генерал!

14.10 2014 в 13:46

Червените пак се насраха,а ни приглушиха след изборите ушите какви подлеци и нелоялни партньори са от ДПС и че вече край,скъсват с дослука.Това ли е скъсването,да продължиш да им ближеш задниците тихомълком.