Протест пред МВР, демонстрантите настояват за справедливост и строг контрол на пътя

OFFNews 04 септември 2023 в 19:13 1292 0

Протестът пред МВР

Снимка БГНЕС

Протестът пред МВР

Стотици се събраха тази вечер на протест пред сградата на Министерството на вътрешните работи в София с настояване за справедливост и по-строг контрол на нарушителите на пътя.

Протестът е под надслов "Да спрем убийствата по пътищата. Искаме контрол, съд и затвор за убийците" и е на метри от мястото, където в събота вечерта пиян шофьор уби 15-годишния Филип.

Демонстрантите настояват за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите и поставяне на камери и легнали полицаи на всички ключови места.

Вътрешният министър Калин Стоянов, зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев и директорът на СДВР Любомир Николов се срещнаха с демонстрантите тази вечер пред сградата на ведомството.

Първото нещо, което трябва да се случи, е да се преборим чувството на безнаказаност да изчезне у тези, които управляват автомобилите. Трябва да търсим точно такива мерки, от които нарушителите да ги заболи. Това заяви тази вечер министър-председателят Николай Денков след извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет. В срещата взеха участие родители на загинали в катастрофи, представители на прокуратурата, на Националното сдружение на общините, на Столична община, народни представители.

Част от промените са свързани със законови изменения. Всеобщо е мнението, че промените, свързани с отнемането на превозните средства, колкото и критики да имаше към тях, вече дават сериозни резултати, заяви Николай Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки