Полицаите пред парламента многократно надвишават броя на протестиращите

OFFNews 10 януари 2014 в 10:07 9261 88

Полиция пред парламента на 10 януари 2013 г. Снимка: Константин Павлов-Комитата
Полиция пред парламента на 10 януари 2013 г. Снимка: Константин Павлов-Комитата

Огромно количество полиция е струпано пред парламента, където за днес е планиран протест във връзка с годишнината от 10 ноември 1997 година. Тогава протестиращи срещу правителството на Жан Виденов щурмуваха парламента.

За първи път от провеждането на протестите пред парламента от последните месеци в София полицаи има не сам зад загражденията, но и пред тях. Други полицаи са застанали и демонстративно пият кафе на алеята при градинката до парламента и пред подлеза на Ректората.
Втората по големина група на протеста е тази на репортерите и журналистите. Протестиращите са около 20 души. Движението на автомобили не е спряно.

Началото на протеста е обявено за 10.00 часа, като организаторите му смятат, че пикът ще бъде в 12.00 часа, когато ще се присъединят служители по време на обедната си почивка.

10:20 ч

Около 20 души се опитаха да спрат движението по "Цар Освободител", но полицията не им позволи. Униформени са застанали в плътна редица от двете страни на платното и не допускат хората до него.

10:45 ч

Протестиращите блокираха движението на кръстовището до СУ. Полицията им отправи предупреждение да отстъпят и ги изтласка от платното. Хората се оттеглиха на тротоара от страната на Ректората и тръгнаха по бул. "В. Левски" в посока Паметика Левски.

Демонстрантите организираха флашмоб по пешеходната пътека до Ректората, но полицията веднага реагира, като постави регулировчик и така направи невъзожно блокирането на движението. На практика пресичането е невъзожно, защото по 10 минути се пропускат само автомобили. Полицаите препращат пешеходците към пътеката до ул. "Оборище".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!