Quantcast

Освирканият Орешарски блокиран на "Гурко" (снимки + видео)

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2013 в 19:15 9340 9

Блокираният от протестиращите премиер Пламен Орешарски   Снимка: Сергей Антонов
Блокираният от протестиращите премиер Пламен Орешарски Снимка: Сергей Антонов

Протестиращи блокираха премиера Пламен Орешарски на столичната улица "Гурко", секунди след като го освиркаха на излизане от Софийската художествена галерия.

След като правителствената пресслужба обяви, че премиерът ще присъства на откриване на изложба в галерията в 18.30, малка група протестиращи - около 20 души, застана пред входа й в уречения час и започнаха да скандират "оставка".

Един от полицаите в кордона, обградил входа на галерията се опита да разбута демонстрантите, безуспешно. 

Минути по-късно групата набъбна до около 100 души. Пред сградата пристигна лидерът на Атака Волен Сидеров, който бе шумно освиркан на влизане. Малко по-късно премиерът излезе, посрещнат от освиркване и викове "оставка" и "мафия".

Част от протестиращите се хвърлиха по колите на охраната му, но бяха отстранени от гардовете. С джипа на премиера начело колоната зави по ул. "Гурко". Протестиращите направиха спонтанна блокада на конвоя, няколко души налягаха по платното, но полицаите издърпаха демонстрантите, за да освободят пътя.

Няколко контейнера за боклук бяха обърнати на улицата, за да спрат колите, но веднага бяха вдигнати от охраната и полицаите.

Малко по-надолу полицията се опита да мине с мотори през демонстрантите, събрали се на ъгъла на "Раковски" и "Гурко" при НАТФИЗ. Някои от легналите по земята отнесоха ритници.

Кортежа на премиера се опита да мине през градинката пред "Дома на покойника", но докато протестиращите тичаха да я блокират, моторите форсираха и проправиха път през насрещното платно на Гурко.

В това време друга група блокира "Раковска".

Полицията обаче успя да се раздели на няколко кордона и пред "Театър 199" успя да блокира цялото движение и да осигури път на измъкващия се премиер.

От страх да не бъде затапен и при Парламента, на кръстовището при ЦДНА, кортежът на премиера зави наляво към Миистерски съвет.

 Какво му се случи там, можете да видите тук:

Ден 117: Да не позволим на Пеевски да се върне в парламента (хронология)

Премиер под обсада (Протест № 117 в снимки)

 


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2013 в 15:53

ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В ДЪРЖАВА КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ЛУМПЕНИ КОИТО СА С ПРАЗНИ ГЛАВИ. МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ, ЧЕ БЛОКИРАТ КОЛАТА НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ КОЙТО ДЕНОНОЩНО МИСЛИ КАК ДА ПОДОБРИ ТЕХНИЯ ЖИВОТ И ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В НС НЕПРЕКЪСНАТО ЗА ДА МОЖЕ ТЕЗИ ЛУМПЕНИ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ХОРА, А ТЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ГОВЕДА. ХОРА, ВРАЗУМЕТЕ СЕ, АКО НЕ МОЖЕТЕ ОТИДЕТЕ НА ЛЕКАР, НО ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА, НИЕ СМЕ ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА И ТАКИВА ИЗЦЕПКИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА.

09.10 2013 в 12:37

Виктор Димчев, рецидивист и два пъти осъждан за документни измами и финансови престъпления! ... ТОЗИ ЛИ Е ПРИМЕР ЗА ГРАЖДАНИН И ПРОТЕСТИРАЩ- УМЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН??? ВИЖТЕ ГО КАК ВРЯКА, НЕКА ДА БИЕ ПОЛИЦИЯТА... НЕКА!

09.10 2013 в 11:38

На Орешарски най-приляга ту да лъже и ту да мълчи... и винаги да бяга...

09.10 2013 в 08:19

Няма простотия, която да не е по силите и възможностите на тъпанарите-говеда от шопското село софия!

09.10 2013 в 01:59

На всяка манджа - кокомокобокостанимишоко.
Лягай си бе, Кутев!

08.10 2013 в 23:17

Защото колите на ушевите и разни държавни боклуци се застраховат групово и не било задължително да имат стикери. Иначе са застраховани и то най-вероятно при точно определен застаховател. Капийш?

08.10 2013 в 23:04

Що го карат без застраховка "Гражданска отговорност" Орешаро?

08.10 2013 в 22:52

Протестът се събужда пак! Явно нищо не вбесява толкова, колкото онази млада едра свиня и нарушенията, които правят около нея.

08.10 2013 в 22:24

Тиквоча, Прасето и Фюрера не бяха ли преди от един отбор? Май да. Явно после нещо са се скарали, естествено - за пари.