Орешарски се скри в Министерски съвет

08 октомври 2013 в 19:44 5372 24

Протестиращи блокираха Орешарски   Снимка: Сергей Антонов
Протестиращи блокираха Орешарски Снимка: Сергей Антонов

Премиерът Пламен Орешарски се скри в сградата на Министерския съвет, след като конвоят му успя да излезе от блокадата на протестиращите на ул. "Гурко". Това съобщиха от Антиправителствената информационна служба NOresharski.

Заради информацията, че Орешарски е в сградата, част от демонстрантите, събрали се за вечерния протест, се втурнаха и барикадираха служебния вход на правителственото здание. Последва кратък сблъсък с полицаите, тъй като протестиращите опитаха да пробият кордона им, но нямаше инциденти.

Джипът на премиера и колите на НСО бяха блокирани от протестиращи, след като Орешарски излезе от софийската художествена галерия, където заедно с лидера на Атака Волен Сидеров той присъства на откриване на изложба на художника Жул Паскин.

Паралелно пред сградата на Министерския съвет започна протестът, 117-ти подред срещу правителството на Орешарски. Поводът, който възпламени протестите на 14 юни, бе назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Днес Конституционният съд наля допълнително масло в огъня с решението си да остави Пеевски на депутатското му място.

Хронологията на днешния протест четете тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!