Имотна измама предизвика протест в Русе

Ивайло Анев Последна промяна на 19 януари 2015 в 20:49 7104 2

Жилищна коперация в Русе отива на търг

Измамени собственици на жилища в Русе заплашиха със саморазправа нотариус, изповядал сделки за покупка на десетки имоти.

Според тях нотариус Албена Александрова е знаела, че жилищата имат ипотеки, но не ги е уведомила. Те твърдят, че са я питали при изповядване на сделката има ли тежест имота, а тя е отговаряла отрицателно. Хората твърдят още, че всички на конвейер са били водени точно при нея за заверяване на нотариалните актове.

Албена Александрова от своя страна заяви: "Чистата доктрина не задължава нотариуса да прави проверка за тежести на имота. Такава се прави, ако има писмено заявление за справка в Агенцията по вписванията. Не съм нарушавала закона, не съм действала като мошеник, не съм се крила." Тя обясни още, че нотариалните актове не са изготвяни в кантората й, и че са четени пред присъстващите преди да бъдат подписани.

Днес присъстващите на протеста влязоха в офиса на Александрова и открито я нападнаха и обвиниха в измама. Напрежението ескалира и бяха извикани полицаи, които да следят за спазване на реда.

Хората са твърдо решени да не допуснат утре да опишат имотите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 07:30

Документ за тежести се изисква от купувача-никой не разчита на честна дума.Аз го поисках два пъти,на предварителния договор и непосредствено преди подписването на окончателния договор.Всеки що годен дипломиран юрист ще ви го каже.Възможна е проверка и в деня на сделката.Когато става въпрос за сделка с имот,съветвам всички да си наемат юрист,ще се бръкнат с още някоя стотачка,но ще си спестят много неприятности.Ако беше някой се разровил в Интернет и там би получил информация какви документи да изискват.

19.01 2015 в 23:59

Издърпайте зърната на нотариуса