Раздорът във ''Величие'': Ивелин Михайлов говори за заплахи от Николай Марков (видео)

На 19 юни получил обаждане от човек, който му казал, че “Величие” трябва да подкрепят правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще има компромати

Ружа Райчева 02 юли 2024 в 10:38 10973 6

Ивелин Михайлов

Снимка Стопкадър Youtube

Ивелин Михайлов

Новата партия „Величие“ може да остане без парламентарна група в Народното събрание заради шумния публичен раздор, избухнал между двамата лидери Николай Марков и Ивелин Михайлов.

Кулминацията на скандала дойде с видео брифинг на Ивелин Михайлов тази сутрин. Михайлов съобщи, че е получавал заплахи от създателя на партията Николай Марков, за да гласува в подкрепа на кабинета на ГЕРБ.

"Спри да се занимаваш с политика и ще направя така, че финансовите ти проблеми ще изчезнат. (...) Ти не разбираш последствията - ще бъдеш унищожен. Ще умреш от възможно най-безславната смърт", цитира Михайлов думи на идеолога на „Величие“.

Групата на "Величие" има 13 депутати, което означава, че при разделение тя може да остане без необходимите минимум десет депутати.

Михайлов разказа днес как на 19 юни получил обаждане от човек, който му казал, че “Величие” трябва да подкрепят правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще има компромати:

"Казах им да пускат тези компромати и да действаме. Обадих се на полковника и му казах да не се поддава, ако го изнудват. Той каза: "Недей, чакай да се видим в Чирпан". Беше притеснен. Дойде около 30 минути по-късно, закъсня."

Ивелин Михайлов твърди, че Марков го инструктирал да говори с Виктория Василева, която му казала, че е добре "Величие" да гласува за председател на парламента на ГЕРБ, защото са най-голямата партия и това им се полага.

В същия разговор Николай Марков предупредил Михайлов, че ще бъде "унищожен икономически и физически". Ивелин Михайлов разказа и как Николай Марков е недоволствал, че го води в "евтини ресторанти". 

На 21 юни “Величие” гласуват с ГЕРБ и ДПС за председател на комисия за правилника на НС. Михайлов пак звъни на Виктория Василева да я попита защо, тя му отговорила, че това е политическо решение, за да има действащ парламент. Оттам нататък следват две срещи с Михайлов, на които Василева, Етиен Леви и Георги Куков от ПГ на "Величие" не отишли.

Няколко дни по-късно Николай Марков казва на Ивелин Михайлов, че може да влезе в затвора за десет години за своите изказвания.

"Спри да се занимаваш с политика и ще направя така, че финансовите ти проблеми ще изчезнат. (...) Ти не разбираш последствията - ще бъдеш унищожен. Ще умреш от възможно най-безславната смърт", казал Марков на Михайлов. 

По думите му след това Марков споменал съпругата и децата му. 

Депутатът Красимира Катинчарова заяви, че разделението е настъпило почти веднага след избора на ръководство на парламентарната група.

"Трябва да сме flexible (б.а. гъвкави)", казал Марков след консултацията с президента, твърди депутатът от "Величие".

"Днес в парламентарната ни група има разлом. Шушукания на ръководството в една стая и другите - простосмъртните, които не сме от София, сме в другата стая. Пречи ни да работим заедно това", каза Красимира Катинчарова.

По-рано тази сутрин Ивелин Михайлов обяви, че е е бил заплашен от подполковника, че ще бъде "физически унищожен", ще му се отнеме достойнството и ще бъде "смазан". Той също така твърди, че бившата дясна ръка на Слави Трифонов в "Има такъв народ" - Виктория Василева, е заплашвала жена, която движи част от документацията в партията.

Както снощи OFFNews писа, от парламентарната група на "Величие" най-вероятно ще се отцепят петима души - Николай Марков, Виктория Василева, Етиен Леви, Георги Куков и Дарин Георгиев. Марков е лидер на групата, а Куков и Георгиев - негови заместници, а по информация на OFFNews всичката документация в групата минава през Виктория Василева.

Ютубърът Кирил Кирилов - Киро Брейка също се включи в скандала около "Величие". Вчера той първи обяви, че е бил заплашван от Николай Марков.

Във вчерашния ден също така хакнат профил на Ивелин Михайлов в социалната мрежа "Х" препоръча на депутатите от ''Величие'' да подкрепят кабинета на ГЕРБ. Всичко това се случва в навечерието на парламентарния вот за проектокабинета "Желязков" на ГЕРБ.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    6

    демотиватор

    02.07 2024 в 14:37

    А вестникът на Бай Ганьо в разказа "Б.Г. журналист" се е наричал "Народно величие"!
    (ジ) (ジ)

    1246

    5

    БотоксПутю

    02.07 2024 в 14:12

    На гласувалите за "Величие" желая крепко здраве и просперитет. Аллах керим!

    14048

    4

    voododoll

    02.07 2024 в 13:32

    Величие са си проект на ГЕРБ да фрагментират допълнително. Сега събират точно колкото им трябват за да съставят кабинет. ГРОБ-ДуПиСе_ИТНт...+ Марковчетата

    1000

    3

    Снежка

    02.07 2024 в 11:40

    Хахаха, Величие май не са съвсем велики, уж бяха партия феномен, оказаха се обикновени службогонци за големи заплати и привилегии

    1017

    2

    IvoIvo

    02.07 2024 в 11:24

    Порердните вредни циркаджии!

    1005

    1

    eagle60

    02.07 2024 в 11:19

    какъв е този водевил - ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно
     
    X

    Кризите в ДПС