Бившата дясна ръка на Трифонов Виктория Василева акостира в партията на Исторически парк

Ружа Райчева 24 май 2024 в 09:30 19092 3

Виктория Василев в старото Народно събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Виктория Василев в старото Народно събрание

Бившата дясна ръка на Слави Трифонов в партийното строителство - Виктория Василева, акостира в партия "Величие", свързана с т.нар. Исторически парк.

Източници на OFFNews твърдят, че Василева не се е разделила на добри начала с предишния си работодател. Виктория Василева някога бе част от младежкото СДС и лично се е учила на партийно строителство от Христо Бисеров, който по-късно отиде в ДПС заедно с Йордан Цонев.

При появата на "Има такъв народ" (ИТН) на политическия небосклон именно Виктория Василева беше човекът, който създаде местните партийни структури и уреди функционирането на партията като такава.

Тя бе сред хората, отцепили се от партията на Трифонов, след като се разпадна четворното правителство с премиер Кирил Петков през 2022 г. и в коалиция управляваха "Продължаваме промяната" (ПП), "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

Тогава тръгна слух, че Василева е била водач на групата отцепници от ИТН, които се срещнали с Кирил Петков в апартамента на тогавшния министър на спорта Радостин Василев, за да обсъдят преливането си в редиците на ПП. По това време лидерите на ПП говореха как търсят "10 почтени депутати", които да не гласуват за вота на недоверие срещу редовното правителство. На свой ред Виктория Василева категорично отрече да е участвала в подобни срещи.

Партия "Величие" е основана от Ивелин Михайлов, който е създател на т.нар. Исторически парк, намиращ се във варненското село Неофит Рилски. В началото на май стана ясно, че председател на "Величие" ще е полк. Николай Марков. Той е бивш кадър на Националната служба за охрана (НСО), но напуска след скандал с тогавашния президент Георги Първанов. 

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    3500

    4

    опетков

    24.05 2024 в 14:39

    Не по-малко важно е да се знае откъде въпросната Василева знае къде е спалнята на Руди Гела.

    3500

    3

    опетков

    24.05 2024 в 14:37

    Моме, моме, защо така грубо изопачаваш истината. Ставало е дума за покупко-продажба на депутати:" Дойде Кирил Петков. Точно преди да дойде, Виктория Василева затича и се скри в една от стаите на апартамента на Радостин Василев, така че реално те не се засякоха, въпреки че Виктория беше там.
    Разговорът продължи около два часа и половина – общи приказки, които сме ги чували. По-същественото е, че отново Радостин Василев подхвана темата да бъдат искани пари за отцепването.

    1010

    1

    ПР

    24.05 2024 в 11:03

    Вчера написах,какво ми се прави,вместо да коментирам подобни"новини".Ами да,физиология,особено,когато иде реч за една супернелицеприятна,чалгарска,пошла,дългунеста фигурка,олицетворяваща DeepState.И неговата ИТН структура,представяща се с двамата шута Тошко от с.Джинот и Балабанов/болезнено копипащ Вожда-рептил/.ИТН са диагноза-докъде може да пропадне едно оцщество.
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София