Комсед с отворено писмо по повод на Хиполенд

"Бяхме атакувани с огромен брой фалшиви новини и лъжи. Под никаква форма политически лица не участват в моя бизнес"

OFFNews 19 септември 2020 в 08:35 58955 8

Публикуваме отворено писмо на изпълнителния директор на веригата магазини за играчки "Комсед" Галина Гавраилова.

Писмото е изпратено до редакцията по повод коментар на собственика на конкурентната верига "Хиполенд" Мариан Колев, след като държавата му организира масирана проверка.

Отворено писмо
От Галина Огнянова Гавраилова
Изпълнителен директор
Комсед АД

През последните дни семейният ни бизнес и моето семейство сме подложени на безпрецедентна по мащабите си публична атака. Част от българските медии бяха подведени и отразиха некоректно и необективно случилото се. Нито веднъж не беше потърсена нашата позиция като засегната страна от преките внушения и спекулации на Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“. На практика бяха използвани непазарни методи и нелоялни търговски практики, в резултат на което се стигна до изкривяване на пазара. Никой не изяви желание да чуе гледната ни точка.

Тъй като бяхме атакувани с огромен брой фалшиви новини и лъжи, ще споделим с българската общественост най-важните факти относно измисления скандал, създаден и генериран от Мариан Колев.

Нашата история надхвърля три десетилетия. Към днешна дата имаме 22 магазина и повече от 250 служители. Ние сме официални представители на водещи световни фирми. Никога не сме водили лични разговори за закупуване, прехвърляне, продаване на собственост. Всички сделки, свързани с фирмата, или преговори с контрагенти са се извършвали единствено и само през обслужващата ни водеща адвокатска кантора.

Под никаква форма политически лица не участват в моя бизнес, както и никога не съм разговаряла с представители на изпълнителната власт. Никога политически лица не са влияеби или спирали проверки в моята фирма.

С моя бизнес сме заедно с д-р Данаил Генев. Той развива дългогодишна и успешна предприемаческа дейност в различни отрасли на икономиката, а от пет години сме заедно. Мъжът до мен се включи в семейния бизнес след решение, взето от съдружника на покойния ми баща. Тоест – става въпрос за една традиционна ситуация в една семейна фирма.

Неочаквано за нас, прекият ни конкурент използва политическите събития в страната, нанасяйки ни тежки репутационни щети. На гърба на протестите и протестиращите той ни дискредитира пред клиентите, пред български и чужди партньори, пред обществото. В условията на икономическа криза, вследствие глобалната пандемия, нашата търговска верига бе подложена на безпрецедентен натиск. Злоупотребявайки с доверието на медиите и гражданите на площада, г-н Колев употреби непазарни методи, за да повлияе на пазара, да си осигури нечестно предимство, причинявайки ни финансови, морални и имиджови поражения.
Неочакван за нас е и опитът на г-н Колев да се обяви за едва ли не репресирана от властта жертва. Припомняме, че възходът на неговия бизнес, не само с търговията с детски играчки, а и в много други сфери (включително строителство), категорично се свързва с последните десет години, в които управлява водещата днес политическа партия.

Надявам се и вярвам, че гражданското общество ще си направи необходимите изводи и ще разбере истината. А за всичко останало ще разчитам на българския съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

8

PetarD

21.09 2020 в 12:15

За първи път чувам за такива "новини".

23293

7

Стефан

19.09 2020 в 18:55

А на живо, е реално арогантен и нагъл организъм.

4005

6

BS_fen

19.09 2020 в 14:56

Колев от Хиполенд натрупа милиони от строежи в София. Играчките са просто параван за истинските му бизнес схеми и далавери.

4022

5

StIK

19.09 2020 в 14:33

Мариан Колев от години ограбва българските семейства, продавайки на децата им некачествени играчки за огромни суми. Каквото и да се каже за тоя мошеник е малко.

3005

4

Юлияна Тончева

19.09 2020 в 11:41

Всеки човек има .различен праг на търпимост явно...И не всеки може да търгува с гражданската си съвест

4821

3

Марто

19.09 2020 в 10:43

В интерес на истината и аз не съм попаднал на “непазарните методи” на обвинения в използването им.
Като цяло “развитите” бизнеси в тази политико-прокурорска икономическа ситуация, вероятно до един са се възползвали от такса “Развитие” и си а плащат.
Когато тиквата и каскетът се разотидат, ще оптадне таксата, но ще се отвори път за истинска конкуренция.
Сега, и в двата магазина се намират едни и същи стоки, на едни и същи цени. Картел може би е силна дума, нали?

10372

2

elbarbudo

19.09 2020 в 09:42

Май гузен негонен бяга?