Волгин свиква протест пред БНР тази събота

OFFNews 06 януари 2016 в 12:27 8455 44

Петър Волгин свиква протест пред сградата на БНР заради свалянето на предаването му "Деконструкция" от ефира на радиото. Демонстрацията ще се проведе в събота от 12:00 часа, когато се излъчваше предаването.

Съорганизатор на събитието е сътрудничката на "Деконструкция" Юлия Владимирова. Протестът се организира във Facebook, а досега 65 човека са обявили, че ще присъстват.

Демонстрацията ще се проведе като "среща-разговор пред сградата на Националното радио". Според Волгин и Владимирова така поддръжниците на предаването най-добре ще изразят отношението си към УС на БНР, които взеха решението за спирането на "Деконструкция", както и към СЕМ, които заплашиха с глоба Националното радио заради предаването.

"Нашето присъствие ще означава и още нещо много важно. Ние защитаваме не просто едно предаване. Ние защитаваме правото на всеки български гражданин да слуша и гледа РАЗЛИЧНИ предавания, а не такива, които сякаш са излезли от сухарския властови калъп. Знаем, че властта иска тъкмо това. Иска от ефира да се лее скука безподобна. Е, ние пък ще покажем, че искаме нещо много РАЗЛИЧНО", пишат във Facebook Волгин и Владимирова.

Това не е първият протест в подкрепа на Волгин след спирането на предаването. В края на миналата година поддръжници на "Деконструкция" блокираха движението по бул. "Драган Цанков" пред сградата на БНР.

Решението на БНР да спре от ефир предаването на Волгин беше обявено 21 декември 2015 година. Един от моривите за решението е липсата на плурализъм на мненията, което е задължително за обществените медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews