Радослав Янкулов: Две години крепя Волгин като "рохко яйце"

OFFNews 22 декември 2015 в 14:47 10128 16

Радослав Янкулов: Две години крепя Волгин като

Снимка БГНЕС, архив

Лично аз повече от две години крепя Волгин като "рохко яйце" и опитвах с аргументи, търпение и разбиране да го защитавам срещу тези, които го нападаха. Това каза генералния директор на БНР Радослав Янкулов, цитиран от радиото. 

Той направи коментара по повод протеста пред сградата на БНР след спирането на предаването "Деконструкция" на Волгин. 

Не съм учуден от протеста, защото “Деконструкция“ има своята силно мотивирана публика и тази силна мотивация на публиката ги доведе в подкрепа на техния любимец Петър Волгин. Казвам категорично – никакви политически мотиви, никакви политически основания, никакви обаждания с настояване да се направи това или онова по отношение на “Деконструкцуия“ и на Петър Волгин. Има чисто творчески и организационни нарушения на Закона за радиото и телевизията. Има липса на повече от една гледна точка и още редица подробности в тази посока. Категорично съм против заглавия или твърдения за някаква цензура в Радиото. Ако има цензура, то тя беше в предаването “Деконструкция“, каза Янкулов.

Той обясни, че радиото ще бъде глобено няколко хиляди лева заради предаването. "Кой да я плати?! Петър Волгин ли ще я плати? Тя е към Радиото и то ще я плати", каза още той.

Петър Волгин беше един от служителите в радиото, които поискаха оставката на Радослав Янкулов и шефа на СЕМ Георги Лозанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!