Цацаров разказал за ЦУМ гейт в личен разговор с колеги

OFFNews 29 април 2017 в 11:47 5347 0

Снимка Архив

Главният прокурор Сотир Цацаров обяснил за "ЦУМ гейт" на колегите си от прокурорската колегия на ВСС в личен разговор след края на заседанието вчера. 

Това обяви членът на ВСС Ясен Тодоров по бТВ. Според колегата му Калин Калпакчиев въпросите за задкулисни зависимости все така остават без отговор. 

Скандалът избухна, след като издателят на в.”Сега” Сашо Дончев обяви, че е бил заплашван от обвинител №1 заради вестника и предполагаемо участие в други медийни и политически проекти. Гергов беше посочен като посредник за срещата и беше принуден да напусне ръководството на БСП. И двамата дни по-късно бяха замесени в разследвания на прокуратурата.

ВСС отказа да се занимава със случая официално. Според Тодоров скандалът е с цел да се дестабилизира държавата от "политически сили, които не са успели да влязат в парламента и имат интерес този парламент да има кратък живот”.

Калин Калпакчиев от съдийската колегия на ВСС посочи, че още при избора на Сотир Цацаров за главен прокурор през 2012 г. е задавал въпроси за отношенията му с Георги Гергов: „Ние тогава питахме дали е вярно, че Сотир Цацаров има близки нерегламентирани отношения с Георги Гергов, дали членуват заедно в една масонска ложа. Не получихме отговор”. 

По отношение на актуалния скандал Калпакчиев отбеляза, че въпросът за отношенията с Гергов остава висящ, а към него се прибавят и други – защо Цацаров е отишъл на срещата, питал ли е Сашо Дончев за издавания от него вестник и т.н.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови